Caster Semenya, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Atletisme

Caster Semenya no podrà defensar el títol de campiona del món dels 800 metres a Doha

L'atleta sud-africana va recórrer al Tribunal Federal Suprem de Suïssa perquè decretés la suspensió cautelar de la sanció que la impedeix participar en proves esportives femenines si no rebaixa artificialment els nivells de testosterona

Actualitzat

L'atleta sud-africana Caster Semenya, bicampiona olímpica, no podrà defensar el títol de campiona del món dels 800 metres en el Mundia d'atletisme de Doha, després que el Tribunal Federal Suprem de Suïssa li ha negat la suspensió cautelar de la sanció que l'impedeix participar en proves femenines en competicions oficials.

Tant la Federació Internacional d'Atletisme com el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport van determinar que ni Semenya ni cap altra atleta hiperandrògena podien competir com a dones si no rebaixaven artificialment els nivells de testosterona. Semenya va apel·lar la decisió i esperava que el Tribunal Federal li donaria, mentrestant, la suspensió cautelar de la sanció, cosa que li hauria permès participar en el Mundial de Doha. No ha estat així i s'ha mostrat molt decebuda.

 

Anar al contingut