Motociclisme

Casey Stoner, Toni Elias i Marc Márquez, grans triomfadors del Gran Premi del Japó

L'australià Casey Stoner ha guanyat la cursa de MotoGP del Gran Premi del Japó, amb Dovizioso segon i Rossi tercer. És la segona victòria consecutiva per a l'australià. Jorge Lorenzo només ha estat quart després de protagonitzar un espectacular frec a frec amb Rossi. El pilot mallorquí té pràcticament a la mà el títol mundial. En Moto2, victòria de Toni Elias, que ha estat novament el millor de la categoria. El català no és encara el campió matemàtic del món, però ho podria ser a la propera cursa, a Malàisia. En 125 cc, Marc Márquez ha guanyat per davant de Nico Terol. El de Cervera s'acosta al liderat del Mundial i es queda a només sis punts de Terol. Pol Espargaró, que avui ha estat quart, se situa a tretze punts del primer lloc de la classificació del Mundial.

Actualitzat
Stoner ha acabat guanyant la cursa de MotoGP en entrar en solitari i seguit de Dovizioso. Els dos pilots han marcat diferències des del principi i s'han disputat la victòria. Stoner ha fet valer el seu millor pilotatge i ha acabat deixant enrere l'italià. Darrere s'ha format un altre duet, amb Valentino Rossi i Jorge Lorenzo com a protagonistes. Els dos pilots han entaulat un espectacular duel durant tota la cursa per la tercera posició. Fins a l'última volta els dos pilots han mantingut una lluita cos a cos, que s'ha resolt finalment per a l'italià. Lorenzo ho té tot a favor per guanyar el campionat en la propera cursa, a Malàisia, i podria ser campió amb un novè lloc, si Dani Pedrosa finalment no hi participa.

Elias, mig títol a la butxaca


Toni Elias ja té a la butxaca mig títol mundial de Moto2. A la cursa d'avui, el manresà ha tornat a donar una lliçó de pilotatge i ha sumat la setena victòria de la temporada, la cinquena en les últimes sis curses. Elias sortia des del quart lloc de la graella, però aviat ha agafat el comandament de la cursa. A darrere se li ha enganxat Julián Simón, en un intent gairebé desesperat per disputar-li el liderat, però Elias no n'hi ha donat ni una sola opció. Amb la victòria d'aquest matí el pilot de l'equip Gresini augmenta a 81 punts l'avantatge sobre Simón, a falta de 4 curses perquè s'acabi el Mundial. Això vol dir que la setmana vinent, a Malàisia, el català, si acaba primer o segon, ja serà matemàticament campió del món.

Setena victòria per a Marc Márquez

Marc Márquez segueix assetjant el liderat de Nico Terol. A dotze voltes per al final, ha marxat en solitari i cap dels rivals l'ha pogut seguir. Ha guanyat la cursa, la setena de la temporada, i s'ha posat segon del Mundial. El pilot de Cervera ha escurçat a només 6 punts l'avantatge de Terol, que continua en primer lloc. L'ensurt de la cursa l'ha donat Efrén Vázquez. El pilot basc ha caigut i s'ha fet un fort cop al cap que li ha provocat una pèrdua de memòria. Per descartar-li qualsevol lesió seriosa, els metges han decidit portar-lo a l'hospital i fer-li un TAC. Pol Espargaró, avui quart, perd pistonada però suma els 13 punts que encara el mantenen amb opcions al títol.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut