Motociclisme

Casey Stoner marca el millor temps en els primers entrenaments lliures del GP de València

Amb la corona de campió de la categoria reina descansant sobre el cap de Valentino Rossi, el Mundial de MotoGP arriba a Xest vist per a sentència. L'únic que sembla entestat a deixar de banda el final de temporada és Casey Stoner, que, després de guanyar les últimes dues curses, ha marcat el millor registre en els primers entrenaments lliures de Xest, per davant de Lorenzo, Pedrosa i Rossi. En el vuitè de litre, en canvi, ha estat el nou campió del món, Julián Simón, el més ràpid de la categoria.

Actualitzat
El Mundial es prepara per tancar les portes fins la pròxima temporada però Casey Stoner es manté intractable i continua competint com si tot just encarés l'inici de curs. L'australià ha encadenat tres podis consecutius -dues victòries incloses a Austràlia i a Malàisia- des del seu retorn a la competició i és, un cop més, un dels candidats més ferms a la victòria.

De moment, a Xest, Stoner ha signat el millor temps en la primera sessió d'entrenaments lliures superant per un marge força ampli els seus immediats perseguidors. Lorenzo, Pedrosa i Rossi s'han hagut de limitar a veure de lluny les evolucions de l'australià i poc han pogut fer per acostar-se al temps d'1.32,813 de Stoner. Toni Elías, que ha patit una caiguda sense conseqüències greus, ha estat catorzè, mentre que Aleix Espargaró ha acabat divuitè.

Simón mana


Abans del seu salt a la categoria de Moto-2, Julián Simón vol acomiadar-se del vuitè de litre amb una nova victòria. El recent campió dels 125 cc ha tornat a posar de manifest el seu excel·lent estat de forma i ha començat a marcar la pauta durant els primers entrenaments lliures del Gran Premi de València. L'espanyol ha estat primer per davant de Nico Terol i Marcel Schrotter. Pol Espargaró ha acabat cinquè, mentre que Marc Màrquez ha estat sisè tot i tenir una lleu sortida de pista. Joan Olivé ha signat el setè millor registre.

Aoyama agafa avantatge

El vent que durant tot el dia ha estat bufant a Xest, la brutícia acumulada sobre l'asfalt i una temperatura més baixa del que s'esperava ha evitat que, com ja ha passat en el vuitè de litre i en MotoGP, els temps dels 250 cc distessin molts dels temps de rècord del circuit. Malgrat tot, en el quart de litre -única categoria encara per decidir el campió- Aoyama ha començat agafant avantatge respecte de l'altre candidat, Marco Simoncelli.

El japonès ha acabat quart per darrere de tres espanyols molt motivats -Barberà, Debón i Bautista-, mentre que l'italià ha finalitzat sisè amb De Rosa al seu davant. Axel Pons ha estat setzè.
Anar al contingut