Bàsquet

Carta oberta de Pau Gasol

L'ex del Barça apel·la al sentit comú per no relaxar-se durant el desconfinament davant d'algunes actituds incíviques
Redacció Esport3 Actualitzat
Pau Gasol fa una crida contra les actituds incíviques

Pau Gasol adverteix dels riscos que hi ha en la recuperació d'una certa normalitat després de la desescalada, sobretot perquè implica un cert relaxament de les mesures de seguretat que s'han anat suavitzant una mica després del confinament i això ha provocat veure algunes actituds incíviques. Gasol ho explica en una carta al diari "Expansión".

La meva por és que encara que aquesta desescalada vingui amb un sentiment d'optimisme i positivisme, implica també una certa relaxació que pot tenir repercussions negatives en el futur. Practicar esport en grup i no individualment, no respectar la distància de seguretat, superar els límits territorials permesos o reunir-se al carrer amb grups d'amics són algunes de les conductes que s'han observat i que poden ser potencialment perilloses.


Gasol fa una crida a la responsabilitat individual de cadascú com la base de l'èxit del desconfinament per contribuir al control de la pandèmia i de "no mirar cap a a una altra banda quan veiem conductes inadequades. Amb respecte i educació, sempre es pot apel·lar a la bona pràctica". Pau Gasol veu com un dels grans perills els rebrots en els contagis de la malaltia.

Es tracta d'aplicar el sentit comú i pensar si amb la teva actitud estàs posant en risc la teva vida o la d'un altre. Per molt que ens costi acceptar-ho, tardarem a recuperar la normalitat. Com ha dit l'OMS, la gent s'haurà d'acostumar a una nova forma de vida mentre s'intenta mantenir el coronavirus sota control.

Per a Gasol el treball en equip és la clau per aconseguir superar l'actual crisi sanitària si s'apliquen, a tots nivells, alguns dels valors bàsics de l'esport com són l'esforç, el sacrifici i la perseverança.

Aquest partit el guanyarem amb una actitud responsable i solidària.

 

Anar al contingut