Carlos Sainz, baixant del seu Mini com a guanyador del Dakar 2020 (Reuters)
Motor

Carlos Sainz guanya el seu tercer Dakar

El pilot madrileny manté a ratlla Al-Attiyah, segon, i Peterhansel, tercer, per endur-se el primer Dakar disputat a l'Aràbia Saudita

Actualitzat

Carlos Sainz (Mini) s'ha adjudicat el ral·li Dakar per tercera vegada a la seva carrera. El pilot madrileny ha conservat en l'última etapa de la prova l'avantatge sobre Nasser al-Attiyah i Stéphane Peterhansel, que han acabat segon i tercer, respectivament. Sainz torna d'aquesta manera al lloc més alt del podi després de conquerir les proves del 2010 i del 2018.

Sainz i el seu copilot, el català Lucas Cruz, no han pres riscos en la dotzena i última etapa, que s'ha emportat Al-Attiyah. El pilot qatarià, campió en la passada edició, ha assegurat així el segon lloc davant d'un Peterhansel que, tot i guanyar quatre etapes, tantes com Sainz, no ha pogut optar al triomf final.

Fernando Alonso ha acabat tercer en l'última etapa i marxa amb bones sensacions en la seva estrena al Dakar, al costat de Marc Coma. Amb tot, el bicampió de Fórmula 1 no ha pogut acabar en el top 10 a la classificació general i ha ocupat la 13a plaça final. El millor pilot català ha estat Nani Roma, que ha ocupat la 16a plaça a la classificació general definitiva.  

 

 

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut