Tenis

Carlos Alcaraz guanya l'Obert dels Estats Units i es converteix en el número 1 més jove de la història

El tenista d'El Palmar ha aconseguit el seu primer Grand Slam superant Casper Ruud en quatre sets, i és el nou número 1 del tenis mundial

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Carlos Alcaraz és el nou rei del tenis mundial. El d'El Palmar ha superat en quatre sets (6-4, 2-6, 7-6, 6-3) el noruec Casper Ruud a la final de l'Obert dels Estats i ha aconseguit escalar fins al número 1 del rànquing ATP.

Alcaraz comença dominant

Sense notar l'esforç realitzat en els últims tres partits, tots ells de més de 4 hores, Carlos Alcaraz ha sortit a la pista sabent perfectament el que havia de fer. Després de salvar –tant el noruec com ell— pilotes de trencament en els dos primers jocs, Alcaraz ha trencat per primera vegada el servei en el tercer joc per avançar-se 2-1.

Tot i que Ruud ha tingut una nova oportunitat de trencament per igualar, el tenista d'El Palmar s'ha emportat el primer set per 6 a 4 en 49 minuts, amb un tenis sòlid i insuperable per a un Ruud voluntariós, però que no aconseguia posar en problemes de veritat Alcaraz.  

Ruud reacciona i iguala el partit

Igualtat absoluta a l'inici del segon set. Alcaraz, però, no ha pogut aprofitar una oportunitat d'avançar-se en el 5è joc. Ruud, molt sòlid, ha acabat mantenint el servei, i no només això.

El noruec ha crescut i encara que Alcaraz dominava per 30 a 0 per acostar-se al 3 a 3, amb dues accions brillants el nòrdic ha aconseguit capgirar el marcador i trencar per primer cop el servei d'Alcaraz per avançar-se 4 a 2.

I minuts després el 5 a 2 era una realitat. Ruud havia millorat ostensiblement, mentre que a Alcaraz se'l veia erràtic, prenent decisions equivocades, buscant solucions --com les deixades-- que Ruud li endevinava. El murcià s'ha escridassat a ell mateix recriminant-se que no estava jugant bé. Ruud ha seguit ferm --és un jugador molt regular-- i s'ha emportat merescudament el segon set per 6 a 2, en 41 minuts.

Un tercer set vibrant

El partit tornava a començar, d'alguna manera. De seguida Alcaraz s'ha oblidat del que havia passat en el set anterior. Ha començat molt bé i s'ha posat 2 a 0 al trencar el servei de Ruud en el joc inicial. Se li ha escapat, al murcià, una opció de doble trencament i per tant d'un 3 a 0 que hauria estat molt important per a ell. Ruud, però, ha aconseguit salvar els mobles. I no només això: s'ha refet del desavantatge i ha capgirat el marcador; 3 a 2 per a ell i el més preocupant per al murcià és que no trobava la regularitat necessària per imposar la seva teòrica superioritat.

A Marbella, l'any passat i a la final de Miami, aquest any –en els dos únics enfrontaments previs entre tots dos—, victòries d'Alcaraz sense cedir cap set. Però una final de Grand Slam, al millor de 5 sets i jugant-se el número 1 mundial, és una altra cosa. Per moments, Ruud desesperava Alcaraz, al qual li faltava claredat i li sobrava sovint precipitació en el seu joc.

El murcià buscava millorar, tenir paciència i per moments semblava aconseguir-ho, però no era suficient per sorprendre un Ruud en clau tenis paret. El nòrdic és un jugador que obliga el rival a posar sempre una bola més, i si el rival és impacient, té molt de guanyat. A més Ruud té un drive duríssim que li dona molts rèdits.

El noruec ha tingut dues pilotes de set amb 6 a 5, però Alcaraz les ha salvades i en el desempat que ha forçat, Ruud ha semblat acusar l'ocasió perduda. Alcaraz se l'ha endut per 7 punts a 1. Era el primer desempat que guanyava el murcià en tot el torneig. Havia perdut els quatre anteriors.

 

 

Exhibició de Carlitos en el quart set

Amb dos sets a un a favor, Carlos Alcaraz ha seguit el camí iniciat en el desempat del tercer parcial, especialment. Se l'ha vist més segur i, sobretot, menys ansiós per acabar els punts. Ha millorat en el servei. En el 5è joc ha col·locat tres aces seguits i ha estat a punt de completar el joc perfecte. Amb 40 a 0 ha fet doble falta per buscar l'ace de segon, demostrant una voracitat sense límits.

Tant és així que li ha trencat el servei a Ruud en el 6è joc i s'ha col·locat amb un 4 a 2 que li obria de bat a bat les opcions de guanyar el partit més important de la seva vida. I així ha estat. Ha tancat el partit en guanyar el set per 6 a 3, després de servir un punt directe. S'ha tirat a terra i ha celebrat el gran èxit. Campió per primer cop d'un Grand Slam i nou número 1 mundial. Quasi res!

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut