Alcaraz no ha pogut amb Goffin a Astanà (@ktf_kz)
Tenis

Carlos Alcaraz estrena el número 1 mundial amb derrota

El tenista murcià cau en el debut a Astanà, superat pel belga David Goffin. És la primera vegada en tot l'any que Alcaraz perd un partit sense guanyar almenys un set

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Carlos Alcaraz ha estat superat per David Goffin, 66 ATP, en dos sets, per 7-5 i 6-3, en partit de la primera ronda del torneig d'Astanà, al Kazakhstan. Era la tornada al circuit del número 1 mundial després del seu triomf a l'Obert dels Estats Units, que el va situar al capdamunt del rànquing ATP.

Des d'aleshores havia jugat dos partits de Copa Davis, que havia saldat amb una victòria, sobre el sud-coreà Kwon, i una derrota, contra el canadenc Auger-Aliassime. En tot el 2022 mai fins avui Alcaraz havia acabat un partit sense haver guanyat almenys un set.

Partit d'alts i baixos d'Alcaraz, perquè en el primer set Goffin se li ha escapat amb un 5-2, que ha aconseguit remuntar fins a igualar a 5. Però un cop feta la remuntada, ha acabat cedint el parcial per 7-5.

En el segon set Goffin, finalista del Masters el 2017, s'ha tornat a escapar amb un 5-1, que ha acabat sent decisiu, tot i els esforços d'Alcaraz, que només han servit per maquillar una mica el resultat. És la tercera vegada que Goffin guanya un número 1 mundial. Anteriorment, havia superat dues vegades Rafa Nadal quan el manacorí era l'1. La derrota no afectarà el rànquing d'Alcaraz, que seguirà sent el número 1 mundial una setmana més.

Munar elimina Ruud a Tòquio

El mallorquí Jaume Munar, 58 del món, ha donat la sorpresa al torneig de Tòquio en eliminar el primer favorit, el noruec Casper Ruud, finalista aquest any a Roland Garros i a l'Obert dels Estats Units. Munar s'ha imposat al número 3 del món per un doble 6-3, en poc més d'una hora i mitja. Munar ha fet un partit molt consistent.

S'ha posat 5-1 en el primer set sense donar gairebé opcions a Ruud, i en el segon ha trencat el servei del rival en el joc inicial, cosa que li ha permès jugar amb tranquil·litat. A la primera pilota de partit ha aconseguit certificar la victòria, la millor de la seva carrera, ha dit el mateix Munar. Era la primera vegada que guanyava contra Ruud --amb qui molts cops ha entrenat a Manacor, a l'acadèmia de Rafa Nadal-- en quatre enfrontaments. Munar jugarà la segona ronda contra el valencià Pedro Martínez, 68 ATP.