Atletisme

Carles Castillejo i Laia Andreu s'imposen a la Cursa de la Mercè

Els dos atletes han estat els més ràpids de les seves categories, en una cursa on s'han inscrit més 12.000 persones

Actualitzat

El barceloní Carles Castillejo ha estat el guanyador en categoria masculina de l'edició d'aquest 2016 de la Cursa de la Mercè. L'atleta de 38 anys ha completat els 10 quilòmetres pels carrers de Barcelona en un temps de 35 minuts i 37 segons.

Castillejo ha arribat a la meitat de la prova acompanyat d'altres favorits com el campió d'Espanya de triatló del 2015 Nan Oliveras, el guanyador de la Mercè de l'any passat, David Martínez, i el marroquí Mourad El Bannouri. En el tram final, el barceloní ha tirat d'experiència per endur-se el triomf amb 20 segons d'avantatge sobre El Bannouri i 44 sobre Oliveras.

El guanyador de la Mercè 2016 ha afirmat que li ha costat més córrer aquesta cursa que la marató olímpica de Rio: "Vinc de descansar 3 setmanes i m'ha costat una mica. Només he entrenat una setmana i estic pràcticament retirat. Continuaré corrent per passar-m'ho bé i centrar-me en la meva feina com a entrenador dels nois que porto".

En categoria femenina ha guanyat l'excampiona de Catalunya i Espanya de curses de muntanya Laia Andreu, de 37 anys i que ha estat mare fa poc. En la primera participació a la cita barcelonina, ha marcat un fort ritme ja des de la sortida que li ha permès distanciar-se de les seves rivals.

La vigatana ha acabat els 10 quilòmetres en 35 minuts i 37 segons, la seva millor marca a la distància. La badalonina i campiona de Catalunya dels 10.000 Miriam Ortiz ha arribat segona 49 segons més tard. La tercera, la boliviana Janeth Becerra, ha perdut 1 minut i 14 segons respecte a Andreu. La guanyadora de les tres anteriors edicions, Hasna Basnom, ha estat quarta.

12.475 atletes s'han inscrit per prendre la sortida aquest matí de diumenge, a les 9.30, a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona, dels quals el 70,9% eren homes (9.768) i la resta, dones. La recaptació aconseguida pels organitzadors es destinarà íntegrament a projectes socials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut