Richard Carapaz ha fet el "doblet", etapa i liderat
Ciclisme

Carapaz guanya la primera etapa de muntanya i ja domina la Volta a Suïssa

L'equatorià Richard Carapaz ha confirmat la seva condició de favorit número 1 de la Volta a Suïssa i s'ha adjudicat la primera etapa de muntanya, amb final a Leukerbad, i ja és el líder de la classificació general

Arcadi AlibésActualitzat

L'arribada de les etapes de muntanya ha capgirat completament la classificació general de la Volta a Suïssa. Els escaladors s'han mogut en la doble ascensió final de la cinquena etapa i les diferències han estat notables. El colombià Esteban Chaves ha estat el primer en provar-ho, però s'ha vist superat pel danès Jakob Fuglsang, que ha marxat tot sol cap a l'arribada. Però aleshores ha arribat l'atac del gran favorit, l'equatorià Richard Carapaz, que ha atrapat Fuglsang i s'ha jugat amb ell la victòria d'etapa. Semblava que el danès la tenia assegurada, però en els metres finals Carapaz ha aconseguit superar-lo i, d'aquesta manera, ha obtingut el doble premi, l'etapa i el liderat.

Quan falten tres etapes per al final de la prova, l'equatorià té 26 segons d'avantatge sobre Fuglsang, mentre que Maximilian Schachmann és tercer a 38 segons. En teoria ho hauria de ser Julien Alaphilippe, però el campió del món ha estat sancionat amb 20 segons per agafar un gel del cotxe d'equip a 9 km de l'arribada, i ha baixat al quart lloc, a 53 segons de Carapaz.

Aquest divendres, nova etapa de muntanya, que també es podrà veure pel canal Esport3, a partir de les 15:40.

Anar al contingut