Cap partit de Lliga extra en obert
La lliga espanyola suspèn una mesura que, com a Alemanya, volia compensar els aficionats i evitar el risc de contagi
Cap partit de Lliga extra en obert
FUTBOL

Cap partit de Lliga extra en obert

La lliga espanyola suspèn una mesura que, com a Alemanya, volia compensar els aficionats i evitar el risc de contagi

Oriol Vidal Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El retorn de la Lliga no implicarà cap partit addicional en obert, a banda del previst cada jornada. La possibilitat d'emetre més partits dels contemplats es contemplava a l'acord per la tornada del futbol (l'anomenat "Pacte de Viana"): una fórmula per compensar els aficionats perjudicats pels partits a porta tancada i evitar que sortissin al carrer. Però, de moment, les tres parts firmants (Lliga, Federació Espanyola i Consell Superior d'Espots, l'han aparcat. La prioritat, segons han avançat fonts del CSD, és no perjudicar més l'operador televisiu que va pagar pels drets, Movistar+.

Els tres estaments han justificat la decisió en què oferir més partits sense pagament afectaria, a la llarga, uns ingressos que ja no van només per al futbol, sinó també per a la resta de l'esport espanyol. Una operació de cofinançament dissenyada per Javier Tebas. Per garantir-se els permisos del govern espanyol pel retorn del futbol, el president de la Lliga es va comprometre a pagar 200 milions d'euros els pròxims quatre anys.

Amb aquest gir, la Lliga no segueix l'exemple d'altres països que prioritzen evitar el risc de contagi de la Covid-19 entre els aficionats. El govern alemany, per exemple, ha obligat a emetre tota la Bundesliga en obert per evitar grans concentracions de gent vora els estadis o per veure els partits als bars. El mateix es vol fer al Regne Unit, on la pressió del govern de Boris Johnson sobre la Premier per fer el màxim nombre de duels via YouTube és intensa. A Espanya, de moment, la mesura ha quedat arraconada... fins i tot per a hospitals, residències o instal·lacions de serveis socials amb gent afectada pel coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut