Calella donarà el tret de sortida de la Volta del centenari (@VoltaCatalunya)
Ciclisme

Calella acollirà la sortida de la Volta a Catalunya del centenari

La localitat maresmenca serà, per novè any consecutiu, el punt inicial de la cursa catalana i també serà el final d'aquesta primera etapa

Actualitzat

La localitat de Calella acollirà la sortida de la Volta a Catalunya del centenari. Calella serà, per novè any consecutiu, el punt inicial de la cursa catalana. A més, també serà el final d'aquesta primera etapa. L'organització, però, ha anunciat que serà l'últim cop, ja que amb la cursa del 2020 es tanca una etapa. El 2021, la Volta començarà en una altra localitat.

D'aquesta manera, Calella tanca un cicle amb la Volta, ja que el 2021 deixarà pas a una nova població. La història de Calella amb la Volta Ciclista a Catalunya es remunta als anys 1963 i 1964, quan va acollir dues arribades de la cursa de forma consecutiva, amb triomfs del francès Jean Gaczyck (1963) i de José Pérez Francés (1964).

La Volta ja no va tornar a Calella fins l'any 2012, però ho va fer a nivells màxims. Des del 2012 i fins al 2020, haurà acollit la primera etapa de la cursa, amb inici i final a la població, i haurà estat també l'escenari de la presentació tradicional d'equips abans de l'inici de la competició.

Anar al contingut