Aquesta és la maniobra per la qual els jutges han desqualificat Sagan
Ciclisme

Caleb Ewan s'imposa en un polèmic esprint, un dels últims d'aquest Tour

Caleb Ewan ha aconseguit la seva segona victòria d'etapa en aquest Tour, després d'un espectacular esprint, en què ha superat per mil·límetres Peter Sagan, Sam Bennett i Wout Van Aert. Els jutges han desqualificat Sagan per tancar Van Aert

Arcadi AlibésActualitzat

El Tour ha viscut aquest dimecres una de les últimes etapes planes i, com era d'esperar, els esprínters no han desaprofitat l'oportunitat de lluïment. Ara els tocarà passar la muntanya com puguin, pensant en la clàssica arribada als Camps Elisis de París.

L'esprint de Poitiers ha estat el més espectacular de tot el Tour. Wout Van Aert ha agafat uns metres d'avantatge, però ha arrencat de massa lluny i la resta de velocistes se li anaven tirant a sobre. Peter Sagan, que buscava la victòria i recuperar el mallot verd, ha empès Van Aert amb un cop d'espatlla. Semblava que Bennet aconseguiria guanyar per segon dia consecutiu, però un últim cop de ronyó ha donat la victòria a Ewan.

A les xarxes s'ha desfermat la polèmica. Alguns defensaven Sagan argumentant que la seva maniobra ha estat provocada per un moviment instintiu per esquivar una càmera que sobresortia de la verticalitat de la tanca. Sigui com sigui, després de l'arribada Van Aert ha fet un gest despectiu amb el dit queixant-se de l'actitud de Sagan.

Al cap d'uns minuts, els jutges han desqualificat Sagan per la seva maniobra, cosa que li fa perdre molts punts en la lluita pel mallot verd. Ara Bennett ja té 68 punts d'avantatge.

En la general no hi ha canvis i Primoz Roglic afrontarà les etapes de muntanya amb un lleuger avantatge respecte als seus rivals.

En l'etapa d'avui ha abandonat Ion Izaguirre, que s'ha estavellat contra una paret i no ha pogut continuar en cursa.

Pel que fa a la Tirrè-Adriàtic, hi ha hagut canvi de líder després d'una etapa, la més llarga de la prova, que ja no afavoria els esprínters. Una curta però dura pujada prop de l'arribada ha fet la selecció, i Michael Woods i Rafal Majka han agafat uns metres d'avantatge que els han permès jugar-se la victòria d'etapa a l'esprint, amb uns 20 segons sobre el grup dels altres favorits. Woods s'ha imposat i és el nou líder de la prova.

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut