Caleb Ewan supera per mil·límetres Dylan Groenewegen a la línia de meta de Tolosa (EFE)
Ciclisme

Caleb Ewan s'imposa en l'onzena etapa del Tour en un agònic esprint final

El velocista australià ha aconseguit la seva primera victòria en aquesta edició de la ronda francesa després de superar per mil·límetres Dylan Groenewegen en una arribada molt ajustada

Miquel RibasActualitzat

L'australià Caleb Ewan ha firmat a Tolosa la seva primera victòria en el Tour, al superar, en un agònic esprint, l'holandès Dylan Groenewegen. L'onzena etapa, l'última plana, entre Albi i Tolosa, de 167 quilòmetres de recorregut, l'han aprofitat els velocistes per lluitar per la victòria parcial abans de l'arribada de la muntanya i els Pirineus. 

El recorregut l'han animat quatre ciclistes, Anthony Perez i Stephane Rossetto (Cofidis), Lilian Calmejane (Direct Energie) i Aime de Gendt (Wanty-Gobert) que han rodat molts quilòmetres davant del gran grup, però amb diferencies que mai han superat el minut i mig. A 10 quilòmetres de l'arribada, Aime de Gendt ha atacat i ha deixat enrere els companys d'escapada, però no ha aconseguit el seu objectiu, ja que, a dos quilòmetres de l'arribada, ha estat neutralitzat.

L'etapa ha estat molt tranquil·la i no hi ha hagut canvis en la classificació general, que continua encapçalada per Julian Alaphilippe. El mallorquí Enric Mas es manté sisè a 1:46 del líder. Només cal ressenyar l'abandó de l'holandès Niki Terpstra a conseqüència d'una caiguda a 30 quilòmetres de la meta.

Aquest dijous comença la primera de les tres jornades pirinenques, amb la dotzena etapa entre Tolosa i Bagnères-de-Bigorre, de 209,5 quilòmetres.

Anar al contingut