Brutal accident de Stefan Küng a l'Europeu de ciclisme
Küng creuant la meta cobert de sang i amb el casc trencat (Orange Pictures)
Ciclisme

Brutal accident de Stefan Küng a l'Europeu de ciclisme

La caiguda ha provocat a Küng un tall al cap malgrat el casc, que ha acabat partit per la meitat

Redacció Esport3Actualitzat

El ciclista suís Stefan Küng ha sofert un impactant accident al Campionat d'Europa, a la prova de contrarellotge. Küng ha caigut i ha arribat a la meta amb la cara i el mallot completament ensangonats i el casc partit per la meitat.

El doble campió d'Europa ha intentat escurçar un revolt al màxim, però el cansament li ha jugat una mala passada i ha perdut el control de la bicicleta i s'ha enganxant amb una de les potes de les tanques que delimiten el recorregut. Aquesta mena de tanques estan prohibides en competicions internacionals perquè poden provocar caigudes com aquesta i les úniques que es permeten són les que tenen les potes cap a dins.

El suís, que optava al podi, n'ha quedat fora després de l'accident i només ha pogut acabar en onzena posició a la classificació final.

Heroïcitat o temeritat?

En ser examinat, Küng ha estat diagnosticat d'una commoció cerebral, a més de fractures a la mandíbula i en una mà. El que en un principi havia estat llegit com una heroïcitat per part del corredor de l'equip Groupama-FDJ, després ha estat pres com una imprudència, un acte temerari que posa en risc la salut dels corredors.

El col·lectu ciclista ha posat el crit al cel perquè molts opinen que els jutges de la cursa haurien d'haver impedit que Küng tornés a muntar sobre la bicicleta sense abans haver passat per una exploració mèdica que pogués avaluar els possibles danys després de l'aparatosa caiguda.

Anar al contingut