Ciclisme

Brandon McNulty, company de Pogacar, líder sorpresa a la Volta al País Basc

Gir inesperat a la Volta al País Basc. Primoz Roglic i l'equip Jumbo semblaven tenir la situació sota control, però la presència de Brandon McNulty a l'escapada definitiva de la quarta etapa ha provocat el canvi de líder. Roglic haurà de lluitar ara contra McNulty i Pogacar en les dues etapes que queden

Arcadi AlibésActualitzat

La quarta etapa de la Volta al País Basc s'ha decidit en el tram final d'ascensió al coll d'Erlaitz, a 22 km de l'arribada a Hondarribia. El grup dels favorits, amb Roglic, Pogacar i Valverde entre altres, ha vist com sis corredors agafaven uns metres d'avantatge. Entre ells hi havia Brandon McNulty, company de Pogacar i tercer de la general, i Jonas Vingegaard, de l'equip de Roglic. La diferència ha començat a créixer, però el Jumbo no ha fet quedar Vinegaard per ajudar Roglic, una decisió difícil d'entendre.

Els sis escapats s'han presentat a la recta d'arribada amb 49 segons d'avantatge i Jon Izagirre ha aconseguit la victòria d'etapa en un ajustadíssim esprint amb Pello Bilbao, un esprint que ha necessitat la foto finish per determinar el vencedor. McNulty ha entrat tercer i d'aquesta manera s'ha convertit en el nou líder de la Itzulia, amb 23 segons d'avantatge sobre Primoz Roglic.

Aquesta nova situació obligarà el Jumbo a ser molt ofensiu demà i, sobretot, dissabte, en la tradicional pujada al santuari d'Arrate, si vol recuperar el liderat. Les coses s'han posat molt bé per a l'equip UAE, que ara té dues cartes per jugar, la de McNulty i la de Pogacar.

Aquest divendres els corredors aniran d'Hondarribia a Ondarroa, en un recorregut de 160 km amb poques dificultats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut