Bradley Wiggins celebra la seva cinquena medalla d'or olímpica a Rio (Reuters)
Ciclisme

Bradley Wiggins anuncia la seva retirada professional als 36 anys

El ciclista britànic, l'esportista més llorejat de la història del seu país als Jocs Olímpics, amb vuit medalles, cinc d'or, penja la bicicleta després de complir un somni que tenia des de nen

Actualitzat

El ciclista britànic Bradley Wiggins ha anunciat aquest dimecres la seva retirada professional als 36 anys en un comunicat a través de les xarxes socials. Wiggins penja la bicicleta amb un palmarès impressionant: vuit medalles olímpiques, cinc d'or i la victòria al Tour de França del 2012.

Wiggins reconeix que durant 20 anys va complir "el somni que tenia des de nen" i va assegurar que l'any 2016 "marca el final del camí". "He estat tremendament afortunat d'haver pogut viure un somni i d'haver complert l'aspiració que tenia de nen, que era viure i dedicar-me plenament a l'esport del qual em vaig enamorar als 12 anys. He conegut als meus ídols i he competit al costat i contra els millors durant 20 anys ", ha afirmat en una carta publicada a la seva pàgina de Facebook.
   
"He treballat amb els millors entrenadors i mànagers, amb els quals estaré eternament agraït per tot el seu suport", ha indicat. "El que més guardaré serà el suport i l'amor que vaig sentir del públic en tot moment. El ciclisme m'ho ha donat tot i no podria haver aconseguit res sense l'ajuda de la meva dona Cath i dels nostres fills", ha sostingut.

El passat mes d'agost, Sir Wiggins es va convertir en l'esportista britànic més llorejat de la història, quan va guanyar la seva cinquena medalla d'or en els Jocs de Rio de Janeiro 2016. "2016 és el final del camí en aquest capítol; seguim endavant. Amb els peus a terra i la ment en el cel: els nois de Kilburn no guanyen medalles olímpiques i Tours de França. Ara sí que ho fan", ha conclòs Wiggins en el seu missatge, publicat al costat d'una fotografia amb les seves medalles, trofeus i mallots més destacats.

Anar al contingut