Brad Binder s'imposa al GP de la República Txeca (Reuters)
Motor

Brad Binder guia la KTM a la seva primera victòria a MotoGP

El sud-africà i la marca austríaca s'estrenen a la categoria reina. El podi el completen l'italià Franco Morbidelli i el francès Johann Zarco. El líder del Mundial, Fabio Quartararo, només pot acabar setè. El barceloní Àlex Rins finalitza quart

Xavier AymamíActualitzat

Brad Binder, pilot de l'equip Red Bull KTM, s'ha imposat al Gran Premi de la República Txeca de MotoGP a ritme de rècord: primera victòria del sud-africà en MotoGP i també primer triomf en la història de KTM a la categoria reina. A més a més, mai un sud-africà havia guanyat una cursa de MotoGP. El podi l'han completat l'italià Franco Morbidelli, de l'equip Petronas Yamaha, i el francès Johann Zarco, de l'equip Esponsorama Racing.

La cursa ha tingut emoció de principi a fi. Johann Zarco no ha fet valer la seva condició de "poleman", amb els italians de Yamaha, Franco Morbidelli i Fabio Quartararo, i els germans Espargaró, sortint molt forts. Precisament, Morbidelli ha estat el més llest de tots, s'ha situat en primera posició des de la sortida i ha començat a rodar rapidíssim. Tant veloç anava que en les primeres voltes ha tret gairebé un segon i mig al seu company d'equip i líder del Mundial, Fabio Quartararo. El francès no es trobava còmode i Brad Binder i Pol Espargaró l'han superat quan es portaven deu voltes de cursa. El de Granollers, però, se n'ha anat a terra quan ha topat amb Zarco al revolt número 1 del circuit, quan el francès ha volgut colar-se per l'interior. El pilot de Ducati ha estat sancionat amb un "long lap penalty".

Zarco, després de l'incident amb Pol, ha volat i a la volta número 11 ha enxampat a Quartararo, que seguia mostrant símptomes de no estar gens còmode sobre el traçat de Brno. Per altra banda, Àlex Rins i Valentino Rossi han superat també Aleix Espargaró, que s'ha anat diluint a mesura que avançava la cursa, i on ha acabat desè. I encara més enrere ha finalitzat l'empordanès Maverick Viñales, que sorprenentment ha estat catorzè.

Però per sorpresa, la que ha protagonitzat el "rookie" Brad Binder i la seva KTM, que a la volta número 13 han donat caça a Morbidelli, situant-se primer i no deixant aquesta posició fins la sortida de la bandera a quadres. De fet, al final de la cursa, el sud-africà ha acabat treient-li més de 5 segons a l'italià. Mentrestant, Quartararo seguia amb molts dubtes, fins al punt que el barceloní Àlex Rins, l'italià Valentino Rossi i el portuguès Miguel Oliveira l'han acabat superant. Amb aquest panorama, el líder del Mundial només ha pogut acabar setè. 'El Diablo' s'ha deixat punts a Brno i segur que Marc Márquez n'ha pres bona nota.

Amb tot, el mundial de MotoGP segueix liderat per Fabio Quartararo amb 59 punts. En segon lloc s'hi manté Maverick Viñales amb 42 unitats, i en tercera i quarta posició, doble empat a 31 punts entre Franco Morbidelli i Andrea Dovizioso.

 

 

Anar al contingut