Bouwman fa doblet en Castelmonte i Carapaz manté la maglia rosa
Ciclisme

Bouwman fa doblet a Castelmonte i Carapaz manté la maglia rosa

L'equatorià segueix líder del Giro a falta de dues etapes i l'espanyol Mikel Landa és tercer a la general a 1'05" de Carapaz

Redacció Esport3Actualitzat

Dia important per al desenllaç del Giro d'Itàlia. Aquest divendres s'ha disputat la 19a etapa entre Marano Lagunare i Santuario di Castelmonte, de 178 km. El neerlandès Bouwman (Jumbo Visma) ha estat el guanyador i Richard Carapaz (Ineos) manté la maglia rosa a falta de dues etapes per saber-se el guanyador del Giro 2022.

Bouwman ha fet doblet: ha aconseguit la seva segona victòria al Giro a més de rebre el premi d'haver sentenciat la maglia azzurra de rei de la muntanya. El neerlandès s'ha imposat en l'esprint als altres 4 corredors de l'escapada. Amb un temps de 4h 32m i 55, el neerlandès ha acabat davant del suís Mauro Schmid (Quick Step) i l'italià Alessandro Tonelli (Bardiani). El grup dels favorits ha arribat a meta 4,30 minuts més tard. Carapaz manté els 3 segons respecte a l'australià Jai Hindley (Bora), i l'espanyol Mikel Landa tanca el podi a 1'05" de l'equatorià.

Aquest dissabte es disputarà la 20a i penúltima etapa, entre Belluno i la cima de Marmolada, i diumenge, el Giro 2002 posarà punt final amb la contrarellotge a Verona.

 

Anar al contingut