Valtteri Bottas ha estat el guanyador de la cursa del GP de Fórmula 1 de Rússia (EFE)
Fórmula 1

Bottas amarga la festa a Hamilton en el GP de Rússia de Fórmula 1

Francesc RosésActualitzat

Victòria de Valtteri Bottas al GP de Rússia de Fórmula 1 que s'ha disputat aquest diumenge al migdia al Circuit de Sotxi. El pilot finlandès ha dominat la cursa i ha relegat el seu company d'equip a Mercedes i líder del Mundial al calaix més baix del podi. La segona posició ha estat per a l'ambiciós Max Verstappen, que amb el seu Red Bull ha tornat a plantar cara de valent en una cursa impecable.

Valtteri Bottas ha guanyat la carrera de Sotxi, en què el seu company Lewis Hamilton ha comès dues errades abans de la sortida que han fet que acabés amb penalitzacions. Max Verstappen, que sortia segon, ha fet una magnífica actuació i no ha pogut ser intimidat per Hamilton, que s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc del podi.

Abans que comencés la cursa, Hamilton ha fet dos assaigs de sortida massa lluny del lloc on està permès fer-ho, i això ha fet que el director de carrera el penalitzés amb un total de deu segons. El pilot anglès ha estat el més ràpid en el moment de la sortida, molt ben cobert pel seu company Valtteri Bottas, que ha impedit que Max Verstappen, segon en l'engraellat, hagués d'ocupar el tercer lloc darrere d'ells. Hamilton ha pres la sortida amb pneumàtics més tous que Bottas i Verstappen, i ha començat a accelerar per aguantar un avantatge suficient, ja que s'havia d'aturar primer al box. Quan ho ha fet, però, ha hagut d'esperar deu segons més per complir la penalització que el seu enginyer li havia comunicat per ràdio. Això ha fet que Bottas passés a ocupar el liderat davant de Verstappen a partir d'aquell moment. Hamilton ha tornat a la pista entre pilots que encara no havien fet l'aturada i ha perdut una mica més de temps. Quan tots els pilots de davant han canviat els pneumàtics, s'ha trobat tercer a uns 12 segons de Verstappen, mentre que Bottas era primer amb 4 segons d'avantatge sobre Verstappen. El pilot neerlandès de Red Bull no tenia cotxe per seguir el ritme de Bottas i no ha pogut pressionar el pilot finlandès, que ha aconseguit la segona victòria de la temporada. Hamilton, per la seva banda, no s'ha pogut acostar al segon classificat, tot i la superioritat del seu Mercedes.

Checo Pérez ha acabat quart davant de Daniel Ricciardo i d'un excepcional Charles Leclerc, que ha tornat a fer una carrera meritòria amb el seu discret Ferrari. El company d'equip del pilot monegasc, Sebastian Vettel, ha acabat fora dels punts.

Carlos Sainz no ha pogut completar la primera volta perquè ha tingut una sortida de pista en els primers revolts i ha trencat la suspensió del seu McLaren. Ha hagut de visitar el centre mèdic del circuit, on no li han detectat cap ferida o lesió.

En el Mundial, Lewis Hamilton continua líder, tot i que tant Bottas com Verstappen li han retallat alguns punts.

 

Anar al contingut