Fórmula 1

Valtteri Bottas guanya el Gran Premi del Japó de Fórmula 1 i Mercedes, el Mundial de constructors

El pilot finlandès s'ha imposat al Gran Premi del Japó d'F1, per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), segon, i el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), tercer

Actualitzat

El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) s'ha imposat al Gran Premi del Japó de Fórmula 1, per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), segon, i el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), tercer.

Un error de Vettel a la sortida ha permès a Bottas liderar la cursa des del primer moment, i una intel·ligent estratègia de Mercedes ha aconseguit assegurar la victòria, i gairebé el 'doblet'; i és que Hamilton ha pressionat Vettel en les últimes voltes a la recerca del segon lloc encara que el tetracampió alemany ha resistit per mantenir la seva plaça.

El tailandès Alexander Albon (Red Bull) ha estat quart al davant de Carlos Sainz, i el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), sisè després d'un accidentat inici en què ha topat amb el neerlandès Max Verstappen (Red Bull), únic retirat de la cursa.

Han completat la zona de punts l'australià Daniel Ricciardo (Renault), el francès Pierre Gasly (Toro Rosso), l'alemany Nico Hülkenberg (Renault) i el canadenc Lance Stroll (Racing Point), aquests dos últims, beneficiats per una sortida de pista en l'última volta del mexicà Sergio Pérez (Racing Point).

Mercedes guanya el seu sisè Mundial de Constructors a quatre curses del final
L'equip Mercedes ja ha guanyat el Mundial de Constructors de Fórmula 1, el sisè consecutiu, després de la victòria del finlandès Valtteri Bottas i la tercera plaça del britànic Lewis Hamilton al Gran Premi del Japó, quatre curses abans del final de la temporada.

Els 25 punts de Bottas i els 15 de Hamilton permeten Mercedes sumar 611 unitats, per les 435 de Ferrari, el que li dona prou marge per proclamar-se guanyadora del Mundial d'equips per sisena vegada consecutiva, a quatre carreres de la conclusió del campionat (Mèxic, els Estats Units, el Brasil i Abu Dhabi).

L'escuderia alemanya, dominadora de la Fórmula des del 2015, iguala amb els seus sis títols consecutius la marca que va establir la italiana Ferrari entre 1999 i 2004.

Anar al contingut