Bones sensacions de Nadal en el debut a Roland Garros
Nadal no ha tingut cap problema en l'estrena a París (Reuters)
Tenis

Bones sensacions de Nadal en el debut a Roland Garros

El tenista manacorí s'ha desfet sense cap dificultat de l'australià Jordan Thompson per un triple 6 a 2. En segona ronda l'espera el francès Corentin Moutet, 139 ATP

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Després d'haver sortit lesionat al peu del torneig de Roma el 12 de maig, 11 dies després, Rafael Nadal no ha tingut cap dificultat per superar el primer escull a Roland Garros. S'ha enfrontat amb l'australià Jordan Thompson, 82è del món, i l'ha derrotat en tres sets, per un triple 6 a 2, en dues hores i 4 minuts.

El tenista manacorí, 5è del rànquing mundial de seguida s'ha posat amb avantatge, ja que ha trencat el servei del rival en el tercer joc. D'allà al 6 a 2 ha estat un passeig.

El segon set encara ha començat millor per al balear, ja que ha trencat el servei d'entrada, cosa que li ha permès escapar-se fins al 4 a 1. Per un moment ha semblat que l'australià revifava, ja que s'ha endut el servei de Nadal en el 6è joc; però ha estat un miratge. Nadal no ha fet més concessions i s'ha emportat també el segon set novament per un clar 6 a 2.

Res no ha canviat en el tercer set, tret de l'enfadament cada cop més ostensible de Thompson, que li ha fet pagar a la seva raqueta, impotent al veure que la piconadora Nadal no li donava cap opció. El manacorí s'ha posat per davant amb 3 a 2 i servei en el seu poder i l'escassa oposició del seu rival s'ha acabat. 6 a 2 també ha estat el resultat del tercer set.

El pròxim rival de Nadal serà el francès Corentin Moutet, 139 ATP, que ha eliminat un excampió del torneig, el suís Stanislas Wawrinka, en 4 sets.

 

 

 

 

Djokovic, també per la via ràpida

Tampoc Novak Djokovic s'ha desgastat en la seva estrena a roland Garros. El serbi, que defensa el títol a París, s'ha desfet del japonès Yoshihito Nishioka en poc tres sets (6-3, 6-1 i 6-0) en poc menys de 2 hores. Djokovic, que busca el seu tercer tìtol a Roland Garros i el seu 21è Grand Slam, se les haurà en la següent ronda amb el guanyador del duel entre l'argentí Federico Coria i l'eslovac Alex Molcan

Novak Djokovic, alçant la vista al cel després de guanyar (Reuters)

 

Lluita pel número 1

En aquesta edició de Roland Garros està en joc el número 1 mundial de Novak Djokovic. El serbi, que és qui defensa més punts al ser el campió vigent del torneig, podria veure's apartat del capdamunt del tenis mundial en funció del que facin el rus Daniil Medvédev i l'alemany Alexander Zverev, els altres dos aspirants al tron. Si Djokovic repeteix títol, mantindrà el número 1, però en el cas que no arribés a les semifinals donaria l'oportunitat als rivals de prendre-li el ceptre. L'ATP ha publicat els punts que sumarà cada un dels tres tenistes implicats en la lluita en funció del resultat que obtinguin a París.

Medvédev seria número 1 si com a mínim arriba a la final i Djokovic no. Zverev necessitaria guanyar el torneig i que Djokovic no arribés a les semifinals i Medvedev no arribés a la final.

Aquest és el quadre de repartiment de punts que poden obtenir els tres primers jugadors del rànquing mundial a París

                                    1R          2R          3R         4R         CF          SF           F          Campió

Novak Djokovic        8420      8455       8500      8590     8770       9130     9610     10410

Daniil Medvédev      7990      8025       8070      8160     8340       8700     9180       9980

Alexander Zverev     7085      7120       7165      7255     7435       7795     8275       9075

Aquests escenaris podrien canviar si la setmana posterior a la finalització de Roland Garros, la que comença el 6 de juny, Zverev o Djokovic decidissin jugar un ATP 250, cosa que en principi sí que farà Medvédev, ja que està inscrit al torneig holandès sobre herba d'Hertogenbosch. L'any passat, Roland Garros es va jugar una setmana més tard que el 2022 i, per tant, fins al 13 de juny no "cauran" oficialment els punts obtinguts aleshores.

 

Badosa perd un lloc

Paula Badosa debuta dimarts al torneig de Roland Garros. Ho farà contra la francesa Fiona Ferro, 130 de la WTA. La tenista empordanesa ha vist com aquesta setmana ha baixat del tercer al quart lloc del rànquing, superada per la grega Maria Sakkari, que ha pujat a la tercera plaça.

La número 2 mundial i campiona vigent de París, la txeca Barbora Krejcikova, ha jugat el seu primer partit en els últim 3 mesos. Krejcikova ha caigut en 3 sets amb la francesa Diane Parry, 97 WTA (1-6, 6-2, 6-3), una desfeta que li suposarà baixar una desena de llocs. Passarà del 2 al 12, tot sortint del privilegiat grup de les 10 millors. La número 1 mundial, en canvi, la polonesa Iga Swaitek, segueix imparable. Ha derrotat per 6 a 2 i 6 a 0 en menys d'una hora la ucraïnesa Lesia Tsurenko, 119 WTA, i ha sumat la 29a victòria consecutiva.

Anar al contingut