Futbol internacional

Bolsonaro: "Com vols pagar-li a Marta el mateix salari que a Neymar?

El president del Brasil ha tornat a desfermar la polèmica per unes declaracions masclistes en què ha defensat que l'estrella del futbol femení brasiler Marta Viera da Silva cobri menys que Neymar

Redacció Esport3Actualitzat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, torna a estar al centre de la polèmica per unes declaracions masclistes en què ha defensat que l'estrella del futbol femení brasiler Marta Viera da Silva cobri menys que Neymar. Bolsonaro ha valorat una pregunta de l'Examen Nacional de Batxillerat que comparava la diferència de sous astronòmica entre els dos futbolistes de les seleccions brasileres, i la seva resposta ha deixat ben clara la seva opinió:

"El banc de preguntes d'Enem no és del meu govern, és de governs anteriors. Hi continua havent qüestions ridícules, ridícules, bregar amb assumptes... Comparar dones jugant a futbol i homes. Per què Marta guanya menys que Neymar? No cal comparar-ho. El futbol femení encara no és una realitat al Brasil. El que guanya Neymar a l'any, no tots els equips de futbol junts al Brasil ho guanyen a l'any. Com vols pagar-li a Marta el mateix salari? D'això se'n diu iniciativa privada. La que guanya el sou, la qual mostra on ha d'anar el mercat. Es fan preguntes absurdes predicant sempre la igualtat, però des de baix."

Segons la pregunta que plantejava l'examen, Marta va guanyar el 2017 400.000 dòlars i va marcar 103 gols per la seva selecció, que fa una mitjana de 3.900 dòlars per gol. Neymar, per la seva banda, guanyava 14,5 milions de dòlars i n'havia marcat 50, és a dir, 290.000 dòlars per gol.

La resposta de Marta

Marta, escollida sis vegades per la FIFA com la millor futbolista del món, ha publicat un missatge al seu compte d'Instagram que s'ha interpretat com una resposta a les polèmiques paraules del president del Brasil.

"Alguns seran recordats com els millors de la història, d'altres no...."

Anar al contingut