Bojan Krkic va tenir una relació difícil amb jugadors com Ronaldinho
Barça

Bojan Krkic: "És millor no conèixer els teus ídols perquè et desil·lusiones"

El de Linyola ha explicat a la ràdio la difícil adaptació que va tenir al vestidor del Barça

Redacció Esport3Actualitzat

Un dia després d'haver anunciat la seva retirada, en un emotiu acte al Camp Nou, Bojan Krkic ha fet balanç de l'etapa que tanca en entrevistes a el 'Món a RAC1' i al 'Tot costa'. El lleidatà ha parlat a cor obert de les experiències com a futbolista professional, sobretot com a jugador del primer equip del Barça, on va debutar el 2007 i va estar-hi durant quatre temporades.

"Vaig arribar al Barça després d'uns anys sense èxits i en un moment on molts jugadors estaven sent criticats. En aquest context, va entrar al vestidor un nen amb molta il·lusió, que despertava l'amor del públic i aportava el que no hi havia en aquell equip"

En aquella temporada, la plantilla blaugrana comptava amb jugadors de gran pes com Deco, Ronaldinho i Eto'o, que no van posar gens fàcil l'adaptació del jove futbolista.

"No ho explicava als pares perquè no patissin més del que tocava. Tampoc ho parlava amb els meus amics culers perquè les persones que idolatres és millor no conèixer-les perquè t'emportes una desil·lusió que és millor evitar"

Malgrat la situació, Krkic ha assegurat que "pesa molt més la part que vaig gaudir que la que vaig patir".

"Hi va haver situacions adverses, però que en cap moment em van paralitzar quan era al Barça"

El de Linyola ha explicat que es va sentir protegit per companys com Henry o Ibrahimovic. Del davanter suec ha revelat que li va dir "mentre jo sigui aquí, pots estar tranquil".

El treball psicològic

L'etapa al Barça va ser un còctel d'emocions per a Bojan. Per un costat, la felicitat de jugar a l'equip dels seus somnis i, per l'altra, l'angoixa i el neguit que va patir. El ja exfutbolista ha explicat que després d'un partit contra Osasuna, on va ser titular, va tenir el seu primer atac d'ansietat. Després d'aquell episodi, va començar a anar al psicoanalista.

El lleidatà no té cap problema per parlar de la seva salut mental, i també ha revelat que fa un parell d'anys, en plena pandèmia, va anar al psiquiatra: "Vivia a Montreal i vaig estar un any sol sense veure els pares ni amics, va ser molt dur".

Una reflexió per als nous cracs

Preguntat per quin consell donaria a Ansu Fati, un jugador amb una irrupció i ara un petit estancament que pot recordar al que va viure Bojan, l'exdavanter ha preferit fer una reflexió.

"Més que a l'Ansu, m'agradaria fer una reflexió als responsables d'aquests jugadors. La situació d'Ansu, Gavi, Pedri... Crec que els hem de fer entendre que no hem de córrer tant, que el procés és molt important. No crec que sigui productiu en el cas per exemple de l'Ansu que passi directament del juvenil al primer equip. Hauria d'estar prohibit. Les etapes s'han de complir i s'han de viure. I els processos formen part d'aquest camí. No tant per l'Ansu o pel jugador que es trobi en aquesta situació, també pels altres, perquè al final sembla que sigui l'única manera d'arribar a l'èxit o al primer equip. En el procès hi ha molta vida. I no arribar no és cap fracàs, hi ha moltes possibilitats."

El futur de Bojan

Quan tanqui la seva etapa com a futbolista, Bojan Krikic té clara la seva il·lusió.

"Transmetre tot el que he viscut a les noves generacions ajudant en la gestió esportiva professional, sobretot encarada a un alt nivell, sobretot, quan l'esportista comença a descobrir un nou molt".

L'exjugador ha admès que està en converses amb el president Joan Laporta per concretar el seu futur professional, però que no hi ha res oficial. Sí que ha confirmat que d'aquí uns mesos estrenarà un documental que porta per nom 'Bojan més enllà del somriure', on explicarà la seva carrera i el seu treball psicològic.

Anar al contingut