Bojan Krkic, durant la xerrada que ha ofert a l'MWC (FC Barcelona)
Barça

Bojan: "He patit en primera persona el que està vivint Ansu"

L'exdavanter blaugrana avisa de l'altra cara de l'èxit precoç: "Cada vegada hi ha més talent jove exposat al futbol professional", apunta

Redacció Esport3/EFEActualitzat

Igual que Ansu Fati, Bojan Krkic també va ser en el seu moment la promesa més estimulant del planter blaugrana. Ara que el davanter hispanoguineà sembla trobar-se en un punt estancat de la seva carrera després de viure un calvari de lesions, Bojan ha recordat que ell també va viure l'altra cara de l'èxit precoç. 

"He patit en primera persona el que està vivint Ansu Fati", ha comentat en una xerrada oferta a la primera jornada de l'Sport Tomorrow Congress, esdeveniment organitzat pel FC Barcelona en el marc del Mobile World Congress.   

"Hi ha una diferència enorme de tracte entre la il·lusió que es genera en un primer moment quan totes les coses van de cara respecte quan les coses es torcen per una lesió o per qualsevol altre motiu. Als jugadors se'ns tracta com un producte- (...)  Passes de ser una persona a ser un personatge. Jo amb 17 anys vaig haver de competir contra l'etiqueta del 'nou Messi'. (...) És difícil gestionar-ho. El bo que tens en aquest moment és que no ets conscient del que generaràs. Tu estàs complint un somni de nen. No era conscient de la magnitud d'aquest escenari."

Bojan ha explicat que "el meu primer any al Barça va ser molt bo esportivament però molt dur en el pla personal" i reitera que no es penedeix de la decisió que va prendre l'any 2008, quan va renunciar a anar a l'Eurocopa amb la selecció espanyola, que va guanyar la competició.   

"Jo tenia molt clar que no podia anar-hi. Estava vivint una època d'ansietat i vaig decidir no anar-hi. El dia abans de la convocatòria vaig parlar amb Luis Aragonés, el seleccionador, i l'hi vaig explicar (...) En cap moment he tingut la sensació de penediment, perquè jo sabia la situació en què em trobava. Per mi superar aquella situació és més important que guanyar una Eurocopa."

 

 

L'exjugador blaugrana considera que els clubs han avançat a l'hora de donar importància a la salut mental, un aspecte que abans no es tenia en compte:

"Les coses, per sort, han canviat molt. Quan jo vaig començar, això no existia en els clubs. Jo ho vaig anar treballant més enllà del Barça. Cada vegada hi ha més talent jove que està exposat al futbol professional (...) S'ha de generar un escenari perquè aquesta persona tingui un procés de temps perquè es pugui consolidar al primer equip del Barcelona."

ARXIVAT A:
AnsuFati
Anar al contingut