Pilota Basca

Bixintxo Bilbao, sancionat un any per mostrar una ikurriña al podi del mundial de Barcelona

El pilotari de Ziburu es va imposar en la modalitat de mà parelles en trinquet en companyia de Peio Larralde amb la selecció francesa i va celebrar el triomf ensenyant una ikurriña, fet que la Federació Internacional considera molt greu per "exhibició pública d'una bandera no autoritzada"

Actualitzat

La Federació Internacional de Pilota Basca (FIPB) ha imposat una sanció d'un any al pilotari d'Euskadi Nord Bixintxo Bilbao per mostrar una ikurriña durant la cerimònia de lliurament de trofeus de la competició de mà parelles en trinquet en el passat Mundial celebrat a Barcelona.

El pilotari de Ziburu va prendre part en la competició amb la selecció de França i es va imposar en aquesta modalitat en companyia de Peio Larralde. En pujar al podi, Bilbao va desplegar una ikurriña per celebrar el triomf, i això li ha valgut aquesta sanció d'un any per "exhibició pública d'una bandera no autoritzada", cosa que la FIPB ha considerat "molt greu".

El jugador basc ha afirmat en declaracions a ETB: "És vergonyós i trist que sigui una falta greu. Aquest any no podré participar a la Copa del Món de París. Espero que em treguin la sanció". En el mateix mitjà ha anunciat la seva intenció de recórrer i ha agraït el suport que està rebent "tant des d'Iparralde com d'Hegoalde". Bilbao reconeix que ho tornaria a fer: "Hem d'estar orgullosos de les nostres arrels i d'ensenyar els nostres colors, és bonic."

El govern basc ha enviat una carta a l'FIPV censurant la sanció i sol·licitant que sigui revocada. "No serveix per aconseguir un escenari d'harmonia i entesa entre tots els agents, públics i privats, que intervenen en l'activitat de la pilota basca", explica en la seva missiva al director d'Activitat Física i Esport, Jon Redondo.

Anar al contingut