El diputat de Bildu Pello Urizar rebutja que les seleccions espanyoles juguin a Euskal Herria. (Foto: EFE)
Futbol

Bildu rebutja que Bilbao pugui acollir partits de la selecció espanyola per a la Eurocopa 2020

Bildu ha mostrat el seu rebuig cap a la proposta que Bilbao pugui ser una de les ciutats on la selecció espanyola disputi l'Eurocopa 2020. Dijous, el secretari general de la UEFA, Gianni Infantino va explicar que si Bilbao surt escollida, a San Mamés es podrien disputar com a mínim dos partits amb presència de la selecció espanyola. Aquest fet ha suscitat l'animadversió de la segona força del Parlament basc.

Actualitzat

Bildu ha mostrat el seu rebuig cap a la proposta que Bilbao pugui ser una de les ciutats on la selecció espanyola disputi l'Eurocopa 2020. Dijous, el secretari general de la UEFA, Gianni Infantino, va explicar que si Bilbao surt escollida, a San Mamés es podrien disputar com a mínim dos partits amb presència de la selecció espanyola. Aquest fet ha suscitat l'animadversió de la segona força del Parlament basc.

El diputat abertzale Pello Urizar ha afirmat que "mai compartiran que una selecció espanyola de qualsevol esport jugui a Eukal Herria", perquè  consideren que les seleccions esportives mantenen "un component polític molt important i són eines que s'utilitzen per difuminar els interessos nacionals d'uns i reforçar els dels altres". En aquest sentit, Urizar ha reivindicat l'oficialitat de les seleccions esportives d'Euskal Herria.

Anar al contingut