Bezzecchi s'adjudica la seva primera pole amb rècord a Tailàndia
Bezzecchi s'adjudica la seva primera pole amb rècord a Tailàndia (REUTERS)
Motogp

Bezzecchi debuta en la pole a MotoGP; Márquez, 8è

És la primera pole position en MotoGP de Marco Bezzecchi

Xavier GuillénActualitzat

Ha batut el rècord del circuit i ha aconseguit la seva primera pole. Marco Bezzecchi ha fet una volta excepcional i ha fet valer la velocitat, la potència i la maniobrabilitat de la Ducati. El pilot del VR46, l'escuderia de Valentino Rossi, ha avantatjat Jorge Martín i Pecco Bagnaia, també amb Ducati que ha copat la primera fila amb autoritat.

Marco, de 23 anys, té sis victòries en el seu palmarès, tres en Moto2 i tres en Moto3. Aquest any ha debutat en MotoGP, amb un podi a Assen, com a millor resultat i lidera la classificació dels rookies.

Domini de les motos italianes, però bona reacció de Yamaha i Fabio Quartararo. El francès defensa el liderat del Mundial davant la pressió de Bagnaia, segon. Quartararo surt des d'una segona fila que el situa en bon lloc per evitar l'escapada de Pecco en la cursa de demà. Al costat de Fabio i darrere, més Ducatis; Johann Zarco, Enea Bastianini, Jack MIller i Luca Marini. Només s'ha colat en el centre de la tercera fila Marc Márquez. El campió de Cervera s'ha mostrat molt competitiu, salvant situacions compromeses, com feia abans. Ha estat a punt de qualificar més endavant, però l'atac de les Ducati ha estat imparable.

Àlex Rins sortirà de la quarta línia i Aleix Espargaró de la cinquena. El pilot d'Aprilia, tercer del Mundial, ha acabat l'entrenament molt empipat i es que no ha pogut accedir a la Q2. Tenia el segon lloc a la Q1, però Miguel Oliveira, amb KTM, l'ha fet fora. El seu company Maverick Viñales és a la sisena fila i Pol Espargaró i Àlex Márquez a la setena

Tanca la graella l'italià Danilo Petrucci, que porta la moto del lesionat Joan Mir a Suzuki. Aquesta temporada Petrucci ha disputat el MotoAmerica dels Estats Units amb victòries. Abans també havia guanyat amb Ducati a MotoGP i amb KTM una etapa del Dakar 2022.
 

Anar al contingut