CICLISME

Betalú perd el liderat i haurà de recuperar 44 segons a Mantecón, el nou líder de la Titan Desert

L'etapa reina de la Titan Desert s'ha convertit en una trampa. L'organització l'ha neutralitzat pel mal temps quan s'havien disputat 56 dels 106 quilòmetres de què constava. Sergio Mantecón ha pres el liderat a Josep Betalú i el ciclista català haurà de retallar 44 segons a l'última etapa si vol guanyar la prova. Clàudia Galicia segueix intractable

Jordi BentanachsActualitzat

Als nervis propis de l'etapa decisiva d'aquesta edició de la Titan s'hi sumaven una humitat i un cel carregat que no presagiaven res de bo. Al davant, als més de 300 ciclistes que continuen en cursa els esperaven 106 quilòmetres, 2.600 metres de desnivell i pujar i baixar el coll de Velefique, a més de 2.000 metres d'altitud.

Ben aviat ha arribat la boira i després la pluja. Sergio Mantecón, a un minut i 20 segons a la general de Josep Betalú, el líder, sabia que era ara o mai i ha aprofitat el caos meteorològic per escapar-se. Betalú ha reservat forces, però no ha calculat que el temps podia convertir-se en impossible per a la pràctica del ciclisme.

Etapa neutralitzada i canvi de liderat

Els dos ciclistes que l'organització envia a fer el recorregut dues hores abans de la sortida informaven que l'estat de les pistes era impracticable i s'ha optat per neutralitzar l'etapa al cim del port de Velefique, a 50 quilòmetres de l'arribada. Qui hi ha passat primer ha estat Sergio Mantecón, davant de Jose Márquez, David Arroyo i Josep Betalú. Com que el port estava bonificat el d'Amposta ha acabat cedint 1 minut i 12 segons i ha perdut el liderat.

Mantecón disposa a falta d'una etapa de 44 segons d'avantatge respecte de Betalú. Això obligarà tot l'equip KH7-Logifrio a dinamitar la que habitualment és una etapa de tràmit si volen aconseguir la cinquena corona per al català.

Claudia Galicia ha patit, però és més líder

Res atura Clàudia Galicia

On no hi ha canvis és a la categoria femenina. Nova victòria de Clàudia Galicia, que demostra dia a dia que és la millor en tots els terrenys i totes les condicions. En aquesta quarta etapa ha creuat la meta en la posició 27 de 317 participants, comptant homes i dones, i el seu avantatge a la general ja supera la mitja hora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut