Berta Segura, a la sortida de la final dels 400 metres (Miguélez Team/RFEA)
Atletisme

Berta Segura acaba sisena en els 400 metres al Mundial sub-20

La lleidatana, de 19 anys, manté el seu excel·lent estat de forma dos dies després de batre el rècord català de la distància

Actualitzat

Berta Segura ha culminat amb un sisè lloc la seva participació al Mundial sub-20 de Colòmbia. La lleidatana, que en les sèries de qualificació va rebaixar el rècord d'Espanya sub-20 i el de Catalunya absolut als 400 metres, va classificar-se per a la final, on ha estat a prop de la seva millor marca. 

Segura ha aturat el crono en 52 segons i 56 centèsimes, molt a prop del rècord (52.50) estatal de la categoria que va establir ella mateixa  dimecres i també del temps que va marcar a les semifinals (52.51). La prova l'ha guanyat la britànica Yemi Mary John, que ha aturat el crono en 51.50, millorant la seva marca personal.   

El pròxim objectiu de Segura serà el campionat d'Europa absolut de Munic ja que, als seus 19 anys, ha estat seleccionada per integrar l'equip dels 4x400 femenins. 

Elena Guiu, 8a als 100 metres

El sisè lloc de Segura arriba l'endemà d'una altra fita històrica, en aquest cas d'Elena Guiu, de Vilella del Cinca, a la Franja de Ponent. La velocista aragonesa ha disputat la final dels 100 metres i, tot i acabar en darrera posició, s'ha convertit en la primera atleta espanyola des de la nacionalitzada Sandra Myers (1989) que participa en una final de l'hectòmetre.

Guiu ha marcat un temps de 11.58, 12 centèsimes més lent que el que havia obtingut per aconseguir el pas a la final,  que igualava la seva millor marca. Als seus 17 anys, Guiu apunta molt alt i està a 4 dècimes dels 11.06 que va obtenir Myers l'any 1991, i que es manté com a rècord d'Espanya de la distància.

L'or se l'ha endut la jamaicana Tina Clayton amb el millor temps de la història dels campionats (10.95), seguida de la seva compatriota Serena Cole (11.14).  

Elena Guiu, finalista històrica (Miguélez Team/RFEA)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut