Atletisme

Bernat Erta porta la medalla de plata a Lleida

L'atleta lleidatà, amb 21 anys, es converteix en l'únic català que aconsegueix una medalla en el mundial de Belgrad

Rut Camí CunilleraActualitzat

L'atleta lleidatà Bernat Erta acaba d'arribar de Belgrad, on ha aconseguit la medalla de plata amb el relleu 4x400 al Mundial d'Atletisme, disputat a la capital sèrbia del 18 al 20 de març. Erta, amb tan sols 21 anys, suma un altre èxit internacional al seu palmarès.

 "Ha estat un campionat molt difícil perquè no només és un campionat del món on va molta gent, competint al màxim nivell, sinó que van ser dues carreres en un dia, i nosaltres no hi estem acostumats, ni ningú. Són carreres que requereixen un esforç molt gran." 

Tan gran que també l'ha portat a ser l'únic català que ha obtingut medalla en aquest mundial en la seva categoria. Una fita històrica que ha assolit amb els altres tres membres del seu equip. Iñaki Canal, Manuel Guijarro, Bruno Hortelano i Javier Sánchez són els altres noms propis que formen aquest equip de relleus 4x400. I aquí hi ha, diu, el secret de l'èxit.

"Ens portem molt bé. Va haver-hi un bon rotllo increïble entre nosaltres i això ens ha portat on ens ha portat, a ser subcampions."

A Belgrad el relleu espanyol va parar el crono en 3:06.82. "Vam donar-ho tot amb l'equip titular tant a la semifinal com a la final", diu. Erta és el més jove de l'equip i aquesta anècdota tan rellevant fa que la medalla sigui encara més especial per a ell. 

"Vaig agafant experiència en aquests campionats i sempre m'emporto coses que vaig aprenent i això em farà un gran atleta de cara al futur. Crec que em queden encara bastants anys per endavant en la meva carrera atlètica."

Tot i estar paint la medalla, ja té la mirada posada en el futur i ja té clar què passarà a partir d'ara. 

"Soc positiu i m'agradaria estar en una final europea a nivell individual i a tots els relleus que pugui. També individualment al Mundial d'Oregon."

El Bernat explica que ha arribat fins aquí després d'un camí de molt esforç i constància. Un camí que ha d'anar acompanyat d'una mentalitat molt professional perquè diu que n'hi ha que la duresa esportiva els ha fet plantejar l'abandonament. A ell, diu, encara no. 
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut