Ciclisme

Bernard Kohl, tercer classificat del passat Tour, dóna positiu per EPO d'última generació

El ciclista austríac Bernard Kohl ha donat positiu per EPO de tercera generació, conegut com a CERA, segons ha anunciat el diari francès "L'Équipe". Kohl va acabar tercer al passat Tour de França, en el qual, a més, va guanyar el mallot de la muntanya. Si la mostra B confirma el positiu de Kohl, el tercer lloc del passat Tour serà per a Denis Mentxov i el premi de la muntanya per a Carlos Sastre. El ciclista de l'equip Gerolsteiner, i que havia fitxat pel Silence de cara a la pròxima temporada, és el quart positiu per aquesta substància en el passat Tour.

Actualitzat
Bernhard Kohl ha estat l'últim ciclista a ser caçat als laboratoris. Igual que Ricardo Riccó, Stephan Schumacher i Leonardo Piepoli, el tercer classificat de l'últim Tour ha donat positiu per EPO de tercera generació, l'anomenada CERA.

Amb 26 anys, el corredor austríac va sorprendre tothom amb el seu podi en la ronda francesa després d'una carrera fins aleshores força discreta. Un tercer lloc en la Dauphinée Liberée del 2006 i el campionat d'Àustria havien estat els seus millors resultats. El 2007 va ser el quart millor jove del Tour, i, un any després, pujava al podi de la ronda francesa i es convertia, a més, en el rei de la muntanya. Una progressió meteòrica que, ara, s'ha demostrat que tenia trampa.

Una trampa que ha descobert el nou mètode de detecció dels laboratoris antidòping que treballen per al Tour. L'antic sistema només detectava l'EPO si s'havia consumit en els tres dies anteriors al control. La CERA només requeria dues injeccions al mes i els seus efectes multiplicadors del rendiment duraven molt més, de manera que alguns ciclistes pensaven que, administrant-se les dosis quan tocava mai serien enxampats. Però el nou mètode de detecció, que combina anàlisis d'orina i sanguinis, ha destapat la trampa, i els que estaven convençuts que l'EPO de tercera generació era indetectable van caient l'un rere l'altre.

El de Kohl és el setè cas de dòping de l'últim Tour. Els primers van ser els espanyols "Triki" Beltrán i Moisés Dueñas. A tots dos se'ls va detectar EPO clàssica en les anàlisis d'orina. Els va seguir Riccó, el primer cas de CERA, i, més tard, el kazakh Fofonov, aquest per consumir un estimulant prohibit. La setmana passada es van conèixer dos nous casos de dòping per EPO de tercera generació, els de Piepoli i Schumacher, aquest últim del mateix equip que Kohl, el Geroslteiner. El de l'austríac ha estat l'últim cas, però la llista de tramposos podria seguir creixent.
Anar al contingut