Ben O'Connor celebra la seva victòria a la línia d'arribada a Tignes (EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT-TESSON)
Ciclisme

Ben O'Connor s'imposa en solitari a la 9a etapa del Tour i escala a la segona posició

L'australià ha guanyat una segona etapa alpina marcada per l'intens fred i la pluja, mentre que l'eslovè ha incrementat en 30 segons el seu avantatge respecte als seus immediats perseguidors

David CarballoActualitzat

La novena etapa del Tour ha estat marcada pel fred i la pluja que ha provocat que molts ciclistes hagin patit les conseqüències per les adverses condicions climatològiques. La segona jornada alpina, de 145 quilòmetres entre Cluses i Tignes, ha estat duríssima i ha servit per consolidar el liderat de Tadej Pogacar a la classificació general. 

L'endemà de la seva exhibició en la primera etapa alpina, l'eslovè ha mantingut sense problemes el mallot groc. El gran grup ha permès que l'escapada del dia agafés un sòlid avantatge en la lluita per la victòria d'etapa.

Els colombians Sergio Higuita i Nairo Quintana s'han situat al capdavant de la cursa i semblaven els dos grans favorits al triomf. Però en l'última ascensió del dia, l'australià Ben O'Connor ha demostrat ser el més fort dels fugats i els ha acabat de deixant enrere en els últims quilòmetres. Sense cap oposició, O'Connor ha incrementat l'avantatge respecte els seus perseguidors i s'ha imposat en solitari a la línia d'arribada. Una victòria que l'ha permès escalar fins a la segona posició de la classificació, a 2 minuts i 1 segons de Pogacar.

En el grup de favorits, l'Ineos ha intentat posar un ritme dur i Carapaz ha estat l'únic que s'ha atrevit a atacar Pogacar, que ha respost a l'atreviment de l'equatorià amb un canvi de ritme que ha deixat enrere tots els seus rivals. L'eslovè ha marxat en solitari i ha incrementat el seu avantatge en 30 segons respecte la resta de favorits. Ara, el colombià Rigoberto Urán és tercer a 5.18.

Anar al contingut