Mundial

Bèlgica i França s'enfronten per un lloc a la final del Mundial de Rússia

La Bèlgica del balaguerí Robert Martínez vol fer història davant d'una França més experimentada, que buscarà jugar la seva tercera final

Laia TudelActualitzat

Avui, dimarts, es reprèn el Mundial de Rússia amb les semifinals. En la primera, s'enfrontaran Bèlgica i França. Els francesos van començar com a favorits, però a poc a poc els belgues s'han guanyat també aquesta condició. Els de Robert Martínez no podran comptar amb el lateral dret Thomas Meunier, que va veure la segona targeta abans de les semifinals i es perdrà el duel per sanció. Nacir Chadli o Adnan Januzaj podrien ocupar el seu lloc a l'onze titular.

Bèlgica ha fet un últim entrenament a Moscou abans de desplaçar-se fins a Sant Petersburg, on disputarà la semifinal contra França. El tècnic de Balaguer, Robert Martínez, ha preferit allargar l'estada a Moscou abans del desplaçament.

Els belgues s'han anat guanyant el cartell de candidats amb el pas de la competició. Remuntada èpica contra el Japó a vuitens, eliminació del Brasil a quarts, i ara, a un pas de fer història. Bèlgica només ha jugat unes semifinals i les va perdre, al Mundial de Mèxic 86 contra l'Argentina de Diego Armando Maradona. Aquell any, l'únic jugador de l'equip que havia nascut és el blaugrana Thomas Vermaelen, ni el golejador Rumelu Lukaku, ni Eden Hazard ni Kevin De Bruyne.  Aquesta generació de cracs té ara l'oportunitat de demostrar que poden estar a la categoria dels grans en un mundial.

Bèlgica té un aliat inesperat, Thierry Henry, assistent de Robert Martínez a la banqueta. Des de França s'ho miren amb resignació.

En canvi, els francesos han decidit viatjar amb més temps a Sant Petersburg. França torna a disputar una semifinal del Mundial per primer cop en 12 anys, des d'Alemanya 2006. El seleccionador disposa de tots els jugadors. Tot i que Umtiti té mal al genoll esquerre des que va començar el Mundial, Didier Deschamps, assegura que està en condicions.

Els francesos buscaran la tercera semifinal, després del 1998, quan es van proclamar campions del 2006. Deschamps recupera Matuidi, però el focus del partit estarà sobre l'estrella del Mundial, Kylian Mbappé.

ARXIVAT A:
Mundial Rússia 2018
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut