El blaugrana Martin Braithwaite amb Yussuf Poulsen (EFE)
Eurocopa 2020

Bèlgica i Dinamarca es classifiquen per als vuitens com a primer i segon del grup B

Els danesos protagonitzen la carambola de la jornada amb la classificació després de tan sols una victòria a la primera fase

Xavi LorenteActualitzat

Nit d'emocions fortes al grup B. Carambola extraordinària de Dinamarca. Els danesos, tocats per tot el que va passar amb Erikssen en la jornada inaugural, han sabut sobreposar-se per guanyar-se el bitllet directe als vuitens de final. Mentrestant, Bèlgica s'afegeix a Itàlia i Països Baixos com les seleccions que han guanyat els seus tres partits d'aquesta Eurocopa i que han accedit als vuitens com a indiscutibles líders de grup. Finlàndia ha aguantat com ha pogut l'empat a zero. Els de Robert Martínez han vist com els anul·laven un gol al minut 65 per fora de joc de Lukaku després de consultar el VAR.

L'exblaugrana Thomas Vermaelen (company d'Iniesta al Vissel Kobe) ha marcat el 0 a 1 al minut 74 amb un gran cop de cap que ha picat al pal i que Hradicki, en intentar salvar l'esfèrica, l'ha acabat introduint a dins la porteria. Lukaku ha tornat a marcar però aquest cop sí que ha valgut (0-2, minut 81) en una acció clàssica del davanter de l'Inter de Milà. Finlàndia, amb 3 punts, ha finalitzat tercera de grup i ha d'esperar a veure si es pot classificar o no per la següent fase.

La victòria de Bèlgica ha completat la carambola de Dinamarca per passar de cuer del grup B a classificar-se com a segon per als vuitens de final. Els danesos hi han sumat el seu triomf clar davant Rússia. Damsgaard ha obert la golejada al minut 38 en un gran xut des de la frontal de l'àrea. Poulsen ha fet el 0 a 2 al minut 60. Els russos han retallat diferències en un penal dubtós transformat per Dziuba al minut 70. Christensen ha aconseguit l'1 a 3 amb un gran xut exterior després d'una sèrie d'aturades providencials de Safonov. De seguida a Copenhage, amb l'estadi ple de gom a gom, s'ha celebrat l'1 a 4 de Maehle. Rússia ha quedat quarta i fora de l'Eurocopa. Dinamarca, en canvi, jugarà contra el País de Gal·les els vuitens de final aquest dissabte 26 de juny, a Amsterdam.

Resum del Finlàndia-Bèlgica (0-2)

Reum del Rússia-Dinamarca (1-4)