MOTOR

Belén García, la primera catalana a l'"F1 femenina", compagina motor, salt en perxa i una enginyeria

Li agrada tot i no vol triar. Belén García, guanyadora aquest any del Campionat d'Espanya d'F4, es convertirà el 2020 en la primera pilota catalana que participa a les W Series, considerades la "Fórmula 1 femenina". Amb nomes 20 anys compagina el motor amb la seva altra passió, l'atletisme i els estudis. El salt amb perxa i l'enginyeria telemàtica rematen una agenda només apta per a persones superdotades

Jordi BentanachsActualitzat

Compaginar l'esport i els estudis al màxim nivell és un camí ple de dificultats. Encara més quan es practica no una sinó dues modalitats esportives. Belén García compagina des de petita l'atletisme i l'automobilisme. Cinquena de Catalunya en salt amb perxa, l'any que ve es convertirà en la primera catalana que participa a les W Series, considerades com la "Fórmula 1 femenina". Per acabar de complicar la seva agenda, fa segon d'Enginyeria Telemàtica.

"Si t'agrada el que fas treus el temps, d'on no n'hi ha."

 

La Belén García es va introduir a l'atletisme quan tenia 6 anys. Va tocar totes les disciplines, però l'any 2017 es va concentrar en una: el salt amb perxa. Els resultats van ser immediats, va batre el rècord de salt de perxa del seu club de Granollers i va quedar cinquena al Campionat de Catalunya absolut de la modalitat.

Del kàrting a les Women Series

Amb 9 anys va pujar al seu primer kart i el 2015 va participar al Campionat d'Espanya de kàrting absolut. Aquest any s'ha estrenat per la porta gran a la Fórmula 4 guanyant el Campionat d'Espanya i el 2020 es convertirà en la primera pilot catalana que participa a les W Series, considerada com la "Fórmula 1 femenina".

"Per tema d'estadística som moltes menys dones a l'elit i amb aquesta iniciativa s'està buscant que n'hi hagi més."

Les W Series són un campionat femení amb monoplaces de Fórmula 3 que actua com a impuls i aparador d'esportistes que no tenen els mitjans necessaris o necessiten visibilitat per demostrar les seves condicions. Tots els vehicles són iguals i a cada gran premi canvia l'equip de tècnics que envolta el pilot perquè tothom competeixi en igualtat de condicions.

 

El somni, l'F1

Belén García somia, però amb els peus a terra. Reconeix que l'F1 és a l'horitzó, però és conscient que només obre la porta a una vintena de pilots. Ara mateix tot homes, en un futur ja es veurà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut