Barça

Bartomeu: "Xavi entrenarà el Barça algun dia, però ara el tècnic és Setién"

El president del Barça es mostra convençut de l'aposta per Quique Setién i reitera que el club portava temps estudiant el relleu a la banqueta
Actualitzat
Josep Maria Bartomeu, durant l'entrevista concedida al diari Sport

El diari Sport ha publicat una entrevista amb Josep Maria Bartomeu l'endemà de presentar Quique Setién com a nou entrenador del Barça. El president blaugrana ha volgut tancar una situació controvertida des que es va destapar que executius del club havien anat a Qatar a entrevistar-se amb Xavi per a un eventual relleu d'Ernesto Valverde com a tècnic blaugrana. Tot i la negativa de Xavi, Valverde va ser destituït abans que Setién fos nomenat nou responsable de l'equip.

"Xavi serà algun dia entrenador del Barça, no en tinc cap dubte. És molt capaç, és una persona que entén perfectament el nostre futbol, té unes ganes enormes i algun dia ho serà. Però ara l'entrenador és Setién i crec i espero que li vagi molt bé perquè ha vingut amb ganes i ha dit que serà fidel a la filosofia del club. Aportarà els seus matisos, però jo crec que amb els jugadors que hi ha i el talent que tenim a més de Quique Setién, la cosa anirà bé."

Bartomeu ha mirat d'aclarir un dels aspectes poc clars que es van donar durant la presentació de Setién, quan ell va afirmar que portaven mesos treballant en el relleu a la banqueta i contactant amb possibles candidats, i el tècnic càntabre va afirmar que l'havien trucat el dia abans i en cinc minuts havia acceptat la proposta:

"Amb Quique es va parlar fa dies que existia la possibilitat que entrenés el Barça. Ell ha dit que sabia que estava en una llista de possibles entrenadors però que no sabia que seria l'escollit. El vam trucar quan va acabar la Junta, que és on es va aprovar la proposta d'Éric Abidal i Ramon Planes."

 

El president blaugrana ha aclarit que el contracte de Setién té una clàusula alliberatòria al final de la temporada 2020-21, per donar marge de decisió a la nova directiva que sorgeixi de les eleccions a la presidència del club, però no al final d'aquesta campanya. A més, ha reiterat el seu agraïment a la tasca de Valverde durant les dues temporades i mitja que ha estat al càrrec de l'equip.