Barça

Bartomeu presenta la precandidatura per a la presidència del Barça defensant el llegat de l'últim any i mig

L'expresident vol recuperar la figura del director esportiu, però no ha volgut facilitar encara el nom de l'escollit

Actualitzat

Josep Maria Bartomeu ha presentat aquest divendres la seva candidatura a les eleccions del FC Barcelona  defensant la gestió d'un any i mig al capdavant de la institució. En un acte celebrat al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Bartomeu ha anunciat la precandidatura, que portarà el lema "Bo per al Barça".

Aquest projecte compta amb una desena de membres de la junta directiva sortint (Carles Vilarrubí, Jordi Cardoner, Jordi Mestre, Jordi Moix, Jordi Monés, Manel Arroyo, Javier Bordas, Dídac Lee, Pau Vilanova i Susana Monge) i quatre més que s'estrenarien en el càrrec (Oriol Tomàs, Silvio Elias, Emili Rousaud i Enrique Tombas).

L'expresident és el clar favorit per guanyar les eleccions, després que el primer equip de futbol hagi aconseguit el triplet aquesta temporada i després d'haver tancat la continuïtat de Luis Enrique.

"Tenim trident i tenim triplet", ha destacat Bartomeu, que ha agraït a Luis Enrique "el seu acte de barcelonisme", en renovar el seu contracte abans de les eleccions sense esperar a veure qui serà el nou president.

El precandidat a la presidència del Barça ha indicat que no sap si és o no el favorit, però que, en qualsevol cas, sent més que mai el suport del soci: "El que noto és que la gent està molt contenta, no només pel triplet, sinó per com està representat el Barça".

I no ha volgut valorar la decisió de l'expresident Joan Laporta de presentar-se. "Té el mateix dret que qualsevol altre soci a fer-ho. Coincidim amb ell en el de La Masia, Catalunya, Cruyff, Unicef ​​..., però nosaltres anem més enllà", ha assenyalat. A més, ha aprofitat per recordar que Laporta va deixar el 2010 un club "amb una situació esportiva excel·lent, però insostenible en moltes altres àrees, especialment l'econòmica".

En aquest sentit, Bartomeu ha recordat que la junta que inicialment va encapçalar Sandro Rosell i posteriorment ell ha donat la volta a aquesta situació. "Hem fet possible que l'èxit esportiu que viu el club estigui acompanyat per l'èxit d'altres àrees. Ara som líders en ingressos, els primers a arribar als 600 milions d'euros, segons ha publicat Forbes, i líders també a nivell social amb 140.000 socis ", ha subratllat. Però Bartomeu ha volgut deixar clar que "la feina encara no ha acabat" i per això ha demanat el vot del soci. "De fet, el nostre projecte acaba de començar. Volem fer que el 'més que un club' passi a ser" molt més que un club '", ha proposat.

L'expresident haurà de defensar-se, durant la campanya, dels atacs que segurament rebrà dels seus rivals a les urnes per la imputació en el cas Neymar, del qual dijous es va viure un nou capítol quan l'Audiència Nacional va admetre a tràmit una nova querella de l'empresa DIS, que tenia part dels seus drets, contra Bartomeu i el jugador. "És una querella injusta un cop més, però l'important és que Neymar juga aquí al Barça i que aquest any ha marcat molts gols amb la nostra samarreta", ha comentat.

Arran de les revelacions de Jordi Majó aquest mateix divendres, Bartomeu ha negat que cap intermediari li hagi ofert el madridista Sergio Ramos.

El precandidat també ha confirmat que recuperarà la figura del director tècnic, inexistent des que va destituir a Andoni Zubizarreta a mitja temporada. No obstant això, no revelarà el nom fins a més endavant, tot i que ha advertit que l'elecció no ha estat consensuada amb Luis Enrique a l'hora de negociar la renovació.

L'eix del seu projecte serà l'Espai Barça -la remodelació del Camp Nou i tot l'entorn que inclou també la construcció d'un nou Palau Blaugrana- i "el rigor, l'honestedat i la responsabilitat" amb què, assegura, sempre ha governat el club.

A més, ha confirmat que ha arribat a un acord per renovar el patrocini de Qatar Arways. "És un acord per escrit, l'única oferta seriosa que hem tingut i que compleix amb el que demana el club, i que quedarà a disposició de qui guanyi les eleccions", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut