Una imatge virtual del columbari que s'havia d'instal·lar al Camp Nou (@FCBarcelona_cat)
Barça

Bartomeu, Freixa i el FC Barcelona, investigats pel cas dels columbaris del Camp Nou

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona els ha citat a declarar com a investigats per un presumpte delicte d'administració deslleial i apropiació indeguda

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona citarà a declarar com a investigat el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, l'exdirectiu Toni Freixa, el FC Barcelona i l'empresa Giem Sports per un presumpte delicte d'administració deslleial i apropiació indeguda en el cas dels columbaris del Camp Nou. Aquest jutjat va admetre a tràmit una querella presentada per diversos particulars el mes de febrer del 2016 i, un cop acabada la instrucció, els denunciats hauran de declarar com a investigats els pròxims 8, 9 i 12 de juny.

Bartomeu, Freixa i els representants de l'empresa hauran d'anar a declarar davant del jutge per les acusacions d'estafa per haver tirat endavant el projecte sense permisos i haver començat a recaptar ja diners de socis. Els inversors del projecte haurien pagat al Barça un milió d'euros i per aquest motiu el club blaugrana ha estat inclòs com a investigat en l'ordre del jutge.

El club havia pactat amb l'empresa Giem Sports la construcció d'un columbari al Camp Nou, amb capacitat per 30.000 urnes i que li suposaria uns beneficis de sis milions d'euros. En realitat, aquest columbari mai es va construir, l'empresa va fer fallida i ara els particulars reclamen que se'ls retornin els diners que hi van invertir.

Anar al contingut