Barça

Bartomeu: "No tenia cap coneixement del contingut dels comptes"

L'expresident del Barça va explicar en la seva declaració davant el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que no tenia "cap coneixement" dels comptes de les xarxes socials dedicades a difamar l'empresari Jaume Roures, que s'ha querellat contra ell per calúmnies i injúries en relació al cas Barçagate

Joan Ferran / EFEActualitzat

L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu i el seu assessor Jaume Masferrer s'han desvinculat del cas Barçagate. Ho han fet mitjançant els seus advocats, després de declarar a la Ciutat de la Justícia. Bartomeu i Masferrer havien estat citats pel jutjat d'instrucció número 13 per una querella presentada pel fundador del Grup Mediapro, Jaume Roures, per possibles calúmnies i injúries en relació amb el cas Barçagate.

Bartomeu va explicar en la seva declaració que no tenia "cap coneixement" dels comptes de les xarxes socials dedicades a difamar l'empresari Jaume Roures, que s'ha querellat contra ell per calúmnies i injúries en relació al cas Barçagate.

A la declaració que va fer ahir i a la qual ha tingut accés EFE, Bartomeu va insistir que "ni tan sols" va participar "en cap d'aquests comptes" ni va donar "cap ordre ni instrucció per a res" a l'empresa Nicestream perquè creés aquests perfils. A més, va dir que no coneixia "a ningú que hagi fet això" i que no havia vist el contingut dels comptes "Jaume, un film de terror" (Facebook) i "Jaume de terror" (Twitter) fins que va llegir la querella.

Segons Bartomeu, els comptes de Facebook del Barçagate "formaven part del monitoratge" contractat a l'empresa Nicestream, però va recalcar que en "cap moment" sap "qui les ha creat ni qui hi està darrere".

D'altra banda, l'expresident de l'entitat blaugrana va admetre que va conèixer Carlos Ibáñez, el propietari de Nicestream, l'octubre del 2017. 

"En aquell moment, a causa de diferents situacions, el cas Neymar, i tot el cas del 'procés' amb les detencions, necessitàvem tenir informació de les xarxes."

L'advocat de Bartomeu, José María Fuster-Fabra, va negar que l'expresident blaugrana tingués coneixement de comptes que ataquessin la figura de Roures:

"Bartomeu mai va encarregar cap compte de Twitter relatiu a cap persona. No va tenir coneixement dels tuits aportats a la querella fins que va rebre la querella".

Fuster-Fabra s'ha mostrat convençut de la innocència de Bartomeu perquè l'objectiu de monitoritzar les xarxes socials era diferent:

"Bartomeu no ha comès cap dels delictes que se li imputen. El que es tractava de saber era les tendències que hi havia a tot el món i què es deia sobre el Barça, especialment en un moment delicat com va ser l'1 d'octubre del 2017".

 

El Barçagate va ser una presumpta campanya organitzada per la junta directiva encapçalada per Bartomeu en què, mitjançant diverses xarxes socials, s'hauria protegit la seva figura i s'hauria atacat diverses persones de l'entorn blaugrana crítiques amb la gestió de l'expresident blaugrana.

 

ARXIVAT A:
Barçagate
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut