Barça

Bartomeu ataca la Generalitat: "Han optat per rentar-se les mans davant d'una situació que els resulta incòmoda"

El ja expresident blaugrana ha assegurat que la seva dimissió i la de la seva junta directiva es tracta d'una decisió consensuada i molt meditada

David CarballoActualitzat

Josep Maria Bartomeu ha anunciat la dimissió com a president del Barça i de la seva junta directiva en una compareixença en solitari i sense preguntes. El ja expresident blaugrana ha assegurat que es tracta d'una decisió consensuada i molt meditada.

"Comparec per comunicar la meva dimissió i la de la resta de la junta directiva. És una decisió meditada, serena i acordada per tots els companys".

Bartomeu s'ha mostrat molt crític amb la Generalitat per haver mantingut la data del vot de censura.

"La Generalitat ha decidit no donar-nos a nosaltres el mateix que ells han demanat i han aconseguit del govern de l'estat. Han optat per rentar-se les mans davant d'una situació que els resulta incòmoda sense pensar en les conseqüències de la decisió".

Bartomeu també ha explicat els motius pels quals dimiteix ara i no ho va fer després de l'humiliant 8-2 contra el Bayern a la Champions.

"No podem convocar el vot de censura en les actuals circumstàncies i per això dimitim de les nostres funcions. Després de l'eliminació de la Champions, el més fàcil era dimitir. Però era necessari prendre decisions i no podíem deixar el club en mans d'una gestora".

El fins ara màxim dirigent blaugrana també ha deixat clar que la junta mai va tenir la voluntat d'aferrar-se al poder, s'ha enorgullit dels títols aconseguits durant el seu mandat i ha admès que la renovació de l'equip s'hauria hagut de fer un any abans.

"La voluntat d'aquesta junta no ha estat mai la d'aferrar-se al poder. I la mostra d'això és que vam convocar eleccions a la primera data que ens permetien els estatuts. Des del 2004 hem celebrat 34 títols, 22 s'han aconseguit sota el mandat d'aquesta Junta Directiva. La renovació de l'equip que s'ha fet aquest estiu, s'hauria d'haver fet abans. Vaig assumir l'error i per això vaig convocar eleccions al març del 2021".

Per últim, Bartomeu ha denunciat que ha rebut amenaces i insults durant el seu mandat i ha desitjat sort al futur president del Barça.

"S'ha insinuat que teníem interessos ocults, tot és fals. Se'ns ha faltat el respecte a mi i als meus companys, se'ns ha insultat i amenaçat, a mi i fins a la meva família. Volem passar pàgina ara, que cadascú extregui les seves pròpies conclusions. Espero seguir gaudint del nostre Barça, des de la distància, i desitjo el millor al president i la nova Junta que escollim els socis. Si ho consideren, tindran la meva col·laboració".

El Barça participarà a la nova superlliga europea

Durant la seva compareixença, Bartomeu ha sorprès amb un anunci que pot afectar el futur esportiu del club blaugrana. La vigília de la seva dimissió, la junta va aprovar l'entrada del Barça en una futura superlliga europea, sense aclarir si aquesta decisió podria implicar una sortida de la Lliga de Campions o de la lliga espanyola.

"Anuncio una notícia que canvia de manera extraordinària les perspectives d'ingressos pels propers anys. Ahir, la Junta vam aprovar l'acceptació dels requeriments per participar en una futura superlliga europea. Avui hem acceptat el nou format del mundial de clubs".

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut