BARÇA

Josep Maria Bartomeu, acusat de desviar diners del Barça per a ús personal

Els Mossos d'Esquadra assenyalen l'expresident blaugrana en el marc de la investigació del cas "Barçagate"

Redacció Esport3Actualitzat

Nou capítol del Barçagate. Segons avança el programa "Què t'hi jugues", de la cadena SER, i en plena instrucció del cas, els Mossos d'Esquadra han lliurat un informe a la jutgessa encarregada del cas, segons el qual Josep Maria Bartomeu va desviar diners del Barça per a ús personal.

Segons la policia catalana l'expresident blaugrana utilitzava un contracte del Barça amb l'empresa Amalgama Marketing SL, propietat de Miquel Sambola, per fer pagaments aliens al club a periodistes i empresaris i per al seu propi benefici.

El 86% es desviava a periodistes

La notícia de la SER detalla que Sambola, juntament amb el seu germà Òscar i el seu pare Miquel "van treballar en la campanya electoral del mateix Bartomeu i, a més, són respectivament gerent i president d'Honor del Club Esportiu Laietà", única entitat que va ser indemnitzada pel Barça amb 1,5 milions per les molèsties derivades de l'enderroc del Miniestadi l'any 2018.

Quant a quantitats concretes, la peça signada per Adrià Soldevila i Sique Rodríguez, Amalgama Marketing, hauria signat un contracte amb el Barça a raó de 84.000 euros anuals per dues temporades entre el 2018 i el 2020. Segons els Mossos, un 14% es quedava a l'empresa, mentre que el 86% es desviava a periodistes i empresaris per ordre de Bartomeu, que decidia com i a qui es repartien.

La llista de destinataris

En aquest sentit, la policia indica que el periodista Marçal Lorente va cobrar el 29% dels diners pagats pel Barça a Amalgama, l'equivalent a 43.560 euros, a banda, com recorda la SER, "dels 50.000 anuals que ja cobrava del club per al seu programa 'Sin Concesiones' i dels 600 mensuals promesos per Bartomeu per participar en tertúlies de Barça TV". Altres destinataris van ser l'empresari Josep Juanmartí, l'escriptor  Albert de la Torre, biògraf de la família Bartomeu, o el també periodista Albert Lesán. En l'informe policial s'inclouen missatges de Lorente i Lesán recordant al president els serveis prestants.

Els Mossos, que al muntant detallat hi afegeixen 233.000 euros extres que l'empresa hauria cobrat en factures per feines concretes amb el club, conclouen que era el mateix Bartomeu qui assenyalava als periodistes "quina factura, import i concepte havien de presentar a Amalgama i n'ordenava a aquesta societat el pagament". Nou capítol del cas que investiga la campanya de desprestigi de persones no afins a la junta que va dirigir el Barça entre el 2015 i el 2021. 

ARXIVAT A:
Josep Maria BartomeuBarçagate
Anar al contingut