El comitè organitzador de Tòquio 2020 ha renunciat a organitzar el preolímpic per evitar l'entrada d'estrangers al país
Natació artística

Barcelona serà la seu del preolímpic de natació artística, a mitjans de juny i per Esport3

La selecció espanyola ja té el duo classificat i lluitarà per una de les tres places que queden per assignar, en la competició d'equips

Mireia Vicente DiezActualitzat

L'escenari serà la piscina Sant Jordi i la competició es farà paral·lelament a les Superfinals de les World Series que ja estaven previstes a Barcelona del 10 al 13 de juny. És la solució que ha trobat la FINA (Federació Internacional de Natació) per quadrar el calendari, després que el comitè organitzador dels Jocs anul·lés el torneig preolímpic que s'havia de fer a principis de maig a Tòquio.

Barcelona podrà veure Ona Carbonell en competició, de nou, després de la maternitat i la nova coreografia tècnica de l'equip espanyol, una fusió de flamenc i música japonesa, interpretada en llengua de signes.

 

 

Tot un luxe de campionat; la cita cita més important del calendari abans dels Jocs Olímpics. Queden 7 places per assignar en la competició per parelles, i 3 en la d'equips, les dues úniques modalitats que són olímpiques.

L'equip espanyol suma 4 medalles olímpiques (dues plates a Pequín 2008 i una plata i un bronze a Londres 2012), però no va poder classificar l'equip per a Rio 2016, una patacada que va precipitar el relleu generacional entre les nedadores i el canvi d'entrenadores. Ara l'equip l'entrena la japonesa Mayuko Fujiki, que formava part de l'equip d'entrenadores que, amb Anna Tarrés al capdavant, van guanyar les primeres medalles olímpiques a Pequín.

 

Anar al contingut