Pito i Adolfo, en una acció durant l'Anderlecht-Barça (@FCBfutbolsala)
Futbol sala

El Barça es deixa empatar i es complica la classificació per la F4 (5-5)

Els blaugranes han passat de guanyar per 2 a 5 a veure's sorpresos en els minuts finals per l'atac de porter-jugador dels belgues

Xavi LorenteActualitzat

La final four penja d'un fil. Desconnexió fatal del Barça en el desenllaç d'un matx que tenia guanyat. Del 2 a 5 d'Adolfo del minut 31 al 5 a 5 de Fits a 46 segons del final. L'empat deixa els blaugranes en un escenari dantesc. De tenir pràcticament a la butxaca el bitllet per la final four a trobar-se al límit de l'eliminació.

El Barça haurà de guanyar dissabte el Pula i no només això, haurà d'aconseguir un millor average general que l'Anderlecht, que juga contra el cuer del grup, el Galati. Això sí, els partits no es juguen a la mateixa hora. Els de Velasco sabran el resultat dels belgues abans de saltar a la pista contra l'amfitrió. Ara mateix el Barça té un +4 i l'Anderlecht un +1.

Era una final pel primer lloc i s'ha vist aviat el potencial del rival. El poderós pivot brasiler Fits ha obert el marcador al minut 3 amb un revers i una canonada espectacular. Matheus i Pito han tornat a repetir una societat letal com en el debut d'ahir. El de Sao Paulo ha fet l'empat al minut 4 i el de Chapecó l'1 a 2 al minut 5. En un córner els belgues han empatat amb un tir llunyà de Diogo. Ferrao i Marcenio han aparegut a escena per recuperar la iniciativa amb dos gols pràcticament consecutius per situar el 2 a 4 entre els minuts 13 i 14. En la diana de Marcenio, hi ha hagut un regal inesperat del porter Roncaglio.

A la segona part, el Barça ha semblat sentenciar amb el 2 a 5 d'Adolfo al minut 31. L'Anderlecht donava la impressió que estava tocat i enfonsat. A més s'ha lesionat un dels seus jugadors clau, Roninho -esguinç fort de turmell-. Amb només 7 homes de pista no podien aguantar el ritme dels blaugranes amb un fons d'armari que gairebé els doblava.

El porter jugador canvia el decorat

Gairebé sense benzina, els belgues han apostat pel porter jugador per recuperar energies i terreny en el marcador. Al minut 34 Grello ha fet el 3 a 5. Ni Pito, ni Sergio González, han estat resolutius en les clares ocasions que han tingut. Això ha portat a un desenllaç dramàtic. Una desafortunada defensa d'André Coelho ha deixat en safata el 4 a 5 a Maxi Rescia al minut 38. I amb el Barça absolutament fora del partit ha arribat el 5 a 5 de Fits en un altre desajust defensiu a 46 segons del final. Aleshores Velasco ha demanat temps mort però no hi ha hagut temps de reacció.