Futbol

Barça-Madrid: dia de clàssic, en silenci

El segon clàssic del cap de setmana es jugarà aquest dissabte en un Camp Nou sense públic. Koeman el viurà per primera vegada assegut a la banqueta com a entrenador tot i que l'holandès sap perfectament què suposa enfrontar-se al Reial Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

El gran clàssic de la Lliga, el FC Barcelona - Reial Madrid, serà un clàssic peculiar, sense públic i sense la pressió de l'escenari. Un clàssic entre dos equips que no viuen el seu millor moment. Arriba pitjor el R. Madrid que ha perdut els dos últims partits que ha jugat, contra rivals menors com el Cadis o el Xakhtar Donetsk. El Barça arriba una mica millor després de refer-se de la primera derrota en la Lliga, amb una golejada a la Champions contra el Ferencváros (5-1).

Ronald Koeman s'estrenarà a la banqueta blaugrana d'un clàssic, però sap el que és després de jugar-ne 14 com a futbolista amb la samarreta del Barça. En el primer va marcar dos gols de penal, i en el 5 a 0 de l'any 94, un golàs de falta.

En l'últim entrenament ha rebut una bona notícia. Recupera Jordi Alba, un defensa que dona més profunditat a l'equip que cap davanter i el millor soci de Messi.

Messi té comptes pendents en el que podria ser l'últim clàssic a casa. No ha marcat en els últims cinc duels contra el Reial Madrid. Aquesta tarda, el crac argentí disputarà el seu clàssic 44 i encadena dos anys, cinc mesos i divuit dies sense marcar cap gol al Reial Madrid, una de les seves víctimes preferides. L'argentí és el jugador que més gols ha anotat en la història dels clàssics (26), però l'últim gol del davanter de Rosario al Reial Madrid es remunta al 6 de maig del 2018, en el partit de la 36a jornada de la Lliga que va acabar en taules (2-2).

Un Madrid en hores baixes

Pel tècnic holandès, el Reial Madrid és un equip si juga Ramos i un de ben diferent sense el seu capità. Per al Reial Madrid, el clàssic apareix com un punt d'inflexió. L'escenari perfecte per aixecar el vol i enterrar els dubtes que afloren sobre el projecte i fins i tot sobre la figura de Zinedine Zidane, després de dues derrotes consecutives de local davant equips d'inferior categoria. La imatge de debilitat deixada contra el Cadis en Lliga i Xakhtar en l'estrena a la Lliga de Campions, s'han instal·lat la preocupació a la casa blanca.

No obstant això, el criticat Zidane és garantia d'èxit al Camp Nou, on mai n'ha sortit derrotat en les seves cinc visites. Res millor per als seus interessos de recuperar l'autèntic líder del Reial Madrid. Sergio Ramos, el rei del clàssic, està recuperat a temps del seu genoll esquerre per disputar el número 45, un més que Messi.

 

 

Anar al contingut