Josep Maria Bartomeu ha acabat presentant la dimissió abans d'afrontar el vot de censura (EFE)
BARÇA

El FC Barcelona afronta la setmana més calenta

El Barça enceta una setmana que pot esdevenir clau des del punt de vista institucional i esportiu. Dilluns hi ha una junta directiva que podria acabar amb dimissions. A la gespa, desplaçaments complicats a Torí i Vitòria

Francesc LatorreActualitzat

Després de la dura derrota contra el Reial Madrid, el Barça es prepara per a una setmana que es preveu molt moguda, tant des del punt de vista institucional com des del punt de vista esportiu. Dies absolutament clau per al futur de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, i dies importants també perquè el projecte de Ronald Koeman torni a agafar consistència o, en canvi, s'instal·li en el terreny dels primers dubtes.

 

Dilluns 26: junta directiva... amb dimissions?

Aquest dilluns hi ha una reunió de la junta directiva que pot ser clau per al futur del club. D'una banda, tenen previst aprovar els números de la temporada passada -amb 97 milions de pèrdues-, que quedaran pendents de passar per assemblea. Però sobretot, caldrà veure si la jornada acaba amb dimissions. Podrà resistir Bartomeu la pressió dels directius que aposten per deixar-ho córrer? Si Bartomeu aguanta, aquests directius podrien dimitir pel seu compte i deixar el president en una posició encara més feble. Si Bartomeu cedeix, hi haurà dimissió en bloc. Cap escenari descartat.

 

Dimecres 28: Juventus-Barça, partit clau per al primer lloc

Després de perdre contra el Madrid, el Barça afronta un altre examen duríssim, ara a Europa. Serà a Torí, contra la Juventus. Un partit clau, ja que el conjunt italià serà el gran rival en la lluita pel primer lloc. Un partit complicat que Koeman afrontarà amb les baixes de Piqué -sancionat- i Coutinho -lesionat-. Arthur i Pjanic es retrobaran amb els seus excompanys. Cristiano es perdrà el duel perquè encara té coronavirus.

Ronald Koeman
Ronald Koeman

Dissabte 31: Alabès-Barça, prohibit tornar a fallar a la Lliga

La competició no dona treva i dissabte a la nit el Barça juga a Vitòria contra l'Alabès. Al marge del que passi a la Champions, l'equip de Koeman no es pot permetre una altra ensopegada a la Lliga, on ja fa tres jornades que no guanya. Tot el que sigui no guanyar portaria els primers dubtes al voltant del neerlandès.

 

Diumenge 1: moció de censura... o no

Ara mateix és impossible saber si diumenge i dilluns els socis del Barça votaran la continuïtat o no de Bartomeu. Un cop declarat l'estat d'alarma i anunciades les noves restriccions de mobilitat a Catalunya, el Club ha enviat un escrit al Govern de la Generalitat, perquè es pronunciï sobre si se segueixen donant les condicions legals i sanitàries per celebrar el vot de censura  els propers 1 i 2 de novembre. El Club ha adjuntat el nou protocol amb seu única al Camp Nou, atès que el Club no ha disposat dels 15 dies necessaris per organitzar una votació descentralitzada.

Salut, per la seva banda, veu molt complicat autoritzar la moció amb una única seu, tal com planteja el Barça, i considera que la votació es podria fer, tot i l'estat d'alarma, però amb seus repartides pel territori.

 

Anar al contingut