El Barça vol trencar l'hegemonia del Lió a Europa
Lliga de Campions

Barça i Olympique de Lió es preparen per a la final de la Champions femenina

Les franceses sumen cinc títols mentre que les blaugranes s'estrenen contra el gran dominador del futbol europeu les últimes temporades

Imma PedemonteActualitzat

Les jugadores del Barça compten els dies i les hores per jugar la primera gran final de la seva història: la final de la Champions. Dissabte a Budapest es trobaran cara a cara amb el gran dominador de les últimes edicions: l'Olympique de Lió. Les blaugranes ho afronten amb la il·lusió de qui no té res a perdre, però sí molt a guanyar.

El Barça femení ja ha fet història arribant a la final europea. És el primer equip de la lliga espanyola que ha anat tan lluny, i ha deixat pel camí, entre altres, el Kvinner noruec i el Bayern de Munic. Ara se li planta al davant un rival acostumat a mil batalles: l'Olympique de Lió, que la temporada passada les va eliminar en els quarts de final i que són les reines dels números. Tenen cinc títols europeus, tres de consecutius, i serà la seva quarta final seguida. Tot plegat, en una dècada, en què hauran jugat vuit finals del total de disset.

El Barça segurament ja tenia el cap a Europa en l'últim partit de Lliga, on van perdre per la mínima al camp del Granadilla, a Tenerife, i van consumar la segona posició darrere l'Atlètic de Madrid. L'Olympique, incansable, va acabar de rematar una Lliga que tenia guanyada. 3 a 0 contra el Metz i finalment cinc punts davant del PSG. Ara, l'avantatge i la incertesa de la final europea és que és a partit únic. Pot passar de tot.

Lluís Cortés acaba de rebre la confiança del club. Ahir va firmar la continuïtat com a mínim fins al juny del 2020. Quan ell va arribar, l'equip ja tenia poques opcions a la Lliga i després va quedar fora de la Copa en semifinals. Ara queda l'última, la gran esperança, la millor, la que ho compensaria tot. Dissabte, Budapest espera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut