Barça i Madrid empaten en un clàssic marcat per Tsunami Democràtic (0-0)

El Barça i el Reial Madrid han empatat sense gols un clàssic igualat marcat per la mobililització de Tsunami Democràtic

Xavi LorenteActualitzat

Sergio Busquets, amb febre, s'ha quedat d'entrada a la banqueta. Rakitic ha ocupat el seu lloc en un onze amb Semedo de lateral dret i Sergi Roberto al mig del camp. Benzema ha donat el primer avís de perill al minut 10 després d'una assistència de taló d'Isco. Ter Stegen s'ha mostrat segur per aturar la rematada.

Els blancs han fet mal amb la pressió alta. Al Barça li ha costat sortir amb la pilota jugada i ha patit amb el major domini visitant. Piqué ha salvat sobre la línia de gol un cop de cap de Casemiro al minut 17. Els blaugranes ha mirat de sobreviure com ha pogut a l'allau de joc blanc en aquesta fase del matx. Casemiro ha tornat a posar a prova Ter Stegen amb un cacau exterior duríssim al minut 25.

El Barça ha tingut la seva primera gran ocasió en un contraatac que acaba amb xut de Messi que salva Sergio Ramos quan anava dins al minut 30. Aquí ha començat un trepidant intercanvi de cops. Una volea impressionant de Fede Valverde gairebé es converteix en gol del Madrid al minut 31.

Leo Messi s'ha inventat una passada genial per Jordi Alba que gairebé marca també al minut 41. La seva rematada ha sortit fregant el pal. Fede Valverde ha tornat a amenaçar la porteria blaugrana però novament Ter Stegen ha respost amb solvència. Empat a zero, al descans. El millor, el resultat.

El Madrid ha reclamat dos penals a la primera part. Un de Rakitic a Varane i un de Lenglet també al jugador francès.

Segona part i el partit s'atura

Inici de segona part amb nou domini del Madrid però sense perill. Arturo Vidal ha entrat al minut 55 en el lloc de Semedo. El Barça ha sortit bé al contraatac. Una combinació entre Griezmann i Messi al minut 59 ha fregat el gol, però l'argentí ha picat a l'aire enlloc de la pilota. A continuació Sergio Ramos ha posat un peu clau quan Luis Suárez anava a rematar des del punt de penal.

El partit s'ha obert i el Madrid també ha tingut la seva ocasió en un xut de Gareth Bale al minut 68. La següent ha passat per les botes de Frenkie De Jong però Courtois ha aturat amb facilitat. El Madrid ha marcat al minut 72 però el VAR per centímetres ha anulat el gol de Bale per la posició de fora de joc de Mendy.

El francès per centímetres estava més avançat que la defensa blaugrana. El Barça ha tornat a la càrrega i Suárez ha disposat d'una nova oportunitat però sense precisió en el tir. Als últims minuts Valverde ha jugat la carta Ansu Fati que ha substituït Griezmann per buscar el gol de la victòria. Cap dels dos equips però ha aconseguit trencar l'empat.

Repartiment de punts entre els colíders de la lliga. L'últim  clàssic amb 0 a 0 final al camp Nou es va produir el novembre del 2002.

El partit s'atura per llançament de pilotes

El partit en el minut 55 molts aficionats han llençat pilotes grogues al Camp Nou i s'ha aturat el partit. Crits de "llibertat, presos polítics".

El partit s'ha reprès al cap d'uns minuts després de retirar totes les pilotes grogues que han caigut a la gespa. Crits de "sit and talk." La televisió no ha mostrat l'escena.

El partit ha començat amb un espectacular i tradicional mosaic que s'ha pogut veure a les graderies del Camp Nou:

Tsunami Democràtic ha començat la concentració que ha convocat al voltant del Camp Nou per reclamar drets, llibertat i autodeterminació, amb el lema "Spain, sit and talk".

Aldarulls als carrers del voltant del Camp Nou mentre es disputava el Barça-Madrid

En diversos punts de la Travessera de les Corts s'han cremat contenidors i hi ha hagut imatges molt semblants a les de les protestes dels dies posteriors a la sentència del procés.

Des del CECOR s'han activat els Bombers per tal d'apagar els diversos focs que hi ha actius a la zona.

A més, alguns manifestants han llançat ampolles de vidre i llaunes de cervesa contra el cordó policial.

Alguns bars han hagut de recollir les terrasses exteriors i tancar davant dels incidents al carrer.