Futbol

Barça, Espanyol i Hospitalet juguen avui la final de la Copa Catalunya a la Nova Creu Alta de Sabadell

El Barça i l'Espanyol participen avui en la final de la 21a Copa Catalunya, que aquest any se celebra a Sabadell, amb el format de triangular, en què també hi participa l'Hospitalet, de la Segona B. Tots dos equips professionals arribaran a l'estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell amb segons espases per complir amb el compromís de la Federació Catalana, tot i que la final a tres correspon a l'edició de l'any passat, que estava pendent de trobar una data al calendari. Finalment, les parts van acordar l'1 de desembre com a data definitiva per a una competició que no està trobant en els equips professionals l'interès que busca la federació, especialment per part del Barcelona, a causa del seu carregat calendari.

Actualitzat
El vigent campió de la competició és el Sant Andreu, que en l'edició del 2009 va vèncer l'Espanyol per 2-1, mentre que l'any anterior va ser el Gimnàstic de Tarragona el que va derrotar el Barça. Espanyol i Barça no es mesuren en una final des de l'edició del 2007, precisament també disputada al camp del Sabadell. En aquella ocasió, el Barça va derrotar en els penals el seu rival, després d'un 1-1 en el partit.

El Barça ja té al cap la Copa Catalunya. Guardiola ha convocat 15 jugadors del filial i 7 suplents del clàssic. Concretament la llista és la següent: Pinto, Jeffren, Keita, Bojan, Maxwell, Mascherano, Adriano, Thiago, Rochina, Vázquez, Soriano, Tello, Montoya, Bartra, Dos Santos, Romeu, Fontàs, Sergi Gómez, Riverola, Masip, Carmona i Abraham.

D'altra banda l'Espanyol també té el cap centrat en aquesta Copa Catalunya, un trofeu que a Pochettino li agradaria tenir a les vitrines del club. Per avui ha convocat 15 jugadors del primer equip. La llista de convocats la formen Chica, David García, Javi Márquez, Dídac, Víctor Ruiz, Callejón, Luis García, Verdú, Javi López, Forlín, Sergio García, Duscher, Iván Alonso, Cristian Álvarez, Dinu, Amat, Álvaro, Molina, Raúl Rodríguez, Rui Fonte, Nieto i Darder. Però triangulars a part, el que realment interessa en aquests moments a l'Espanyol és la Lliga, on ocupa llocs de Champions. El cap de setmana rebrà l'Sporting de Gijón a Cornellà-el Prat.

L'àrbitre del partit serà Gustavo Rebollo López, de la Segona Divisió B, mentre que els tres partits, de 45 minuts cadascun, se celebraran a l'Estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell. Horaris dels partits:

20.30 Espanyol-l'Hospitalet
21.45 Barça-Espanyol
22.45 l'Hospitalet-Barça.
Anar al contingut