Badosa es queda sense final a Stuttgart
Badosa es queda sense final a Stuttgart (EFE)
Tenis

Badosa, fora de la final de Stuttgart

Aryna Sabalenka, una autèntica paret per a l'empordanesa, que ha jugat a bon nivell però ha quedat superada per la potència de la rival (7-6, 6-4)

Badosa no ha pogut estrenar la condició de número 2 mundial amb una victòria. El repte no era fàcil. A davant hi tenia Aryna Sabalenka, jugadora potentíssima i molt agressiva amb drive i revés.

Durant l'hora i 40 minuts del partit, la bielorussa ha exigit al màxim Badosa, amb un servei poderós i uns cops d'alt voltatge des del fons de la pista. La catalana ha resistit amb un joc molt sòlid, i ha tingut opcions però no les ha pogut rematar.

En el primer set, Badosa s'ha posat 5 a 2 a favor amb un trencament, però ha acabat perdent l'avantatge i se l'ha hagut de jugat en el desempat. Aquí també ha fet forat, amb un parcial de 3-0, però tampoc l'ha aprofitat i l'ha acabat cedint per 7 a 5, després d'una hora exacta de lluita.

En el segon, una mica el mateix guió. Badosa ha trencat, d'entrada, el servei de Sabalenka, però la bielorussa ha reaccionat immediatament. Ha començat a afinar molt més amb el servei -nou aces-, i amb un trencament en blanc en el desè joc, s'ha assegurat el pas a la final de diumenge. Era la primera vegada, de tres enfrontaments, que Sabalenka derrotava Badosa.  Avui el braç demolidor de la bielorussa no ha trobat resposta prou contundent per part de la catalana.

Badosa deixa bon regust en el seu debut a Europa aquest any, però ja es pot posar a pensar en el WTA 1000 de Madrid, on defensarà semifinals per intentar retenir aquest número 2 del rànquing, el més alt de la seva carrera.