BARÇA

El Barça es deixa mitja lliga al Wanda (1-0)

Gerard Piqué ha marxat lesionat al quart d'hora de la segona part. El central català s'ha fet mal al genoll i ha abandonat la gespa plorant. També Sergi Roberto ha marxat abans d'hora amb una lesió a la cuixa dreta

Francesc LatorreActualitzat

Queda molta lliga, és cert, però els números i sobretot les sensacions diuen que el Barça haurà de millorar moltíssim per tenir opcions de guanyar-la. Aquest dissabte els de Ronald Koeman han perdut contra l'Atlètic de Madrid i d'aquesta manera queden ja a nou punts dels de Simeone. Els colchoneros es confirmen a cada jornada com a ferms candidats al títol.

El tècnic neerlandès ha hagut de confeccionar una alineació condicionada per les baixes dels lesionats Busquets i Ansu Fati. Aquesta és l'onze amb què el Barça ha sortit a la gespa del Wanda Metropolitano: Ter Stegen; Sergi Roberto, Lenglet, Piqué, Jordi Alba; Pjanic, De Jong, Pedri, Griezmann, Dembélé i Messi. Els jugadors del Barça han sortit amb una samarreta amb missatge de suport precisament a Fati: "Ansu, el teu equip, la teva força". Simeone, també amb baixes importants com la de Luis Suárez, ha sortit amb aquest onze: Oblak; Trippier, Savic, Giménez, Hermoso; Llorente, Koke, Saúl, Carrasco; Correa i Joao Félix.

Tot just començar el Barça -que ha jugat amb l'equipació de la senyera i un braçalet negre en memòria de Josep Lluís Vilaseca- ha disposat d'una molt bona oportunitat per avançar-se en el marcador. Al minut 3, Griezmann ha rematat un pèl forçat una bona centrada de Dembélé. La pilota ha sortit per sobre del porteria d'Oblak. La rèplica dels "colchoneros" no s'ha fet esperar. Ter Stegen ha volat per desviar un xut sensacional de Saúl. Era tot just el minut 5. No gaire més tard, i per continuar amb aquest inici elèctric, Marcos Llorente ha enviat una pilota al travesser, després d'una assistència de Correa, substitut de Luis Suárez. Després d'aquest començament de bojos, el partit ha entrat en una fase més tranquil.la que no s'ha trencat fins al minut 41, amb una oportunitat per a Leo Messi. L'argentí, assistit de manera deliciosa per Jordi Alba, ha rematat sense massa angle a mans d'Oblak. L'argentí no ha vist Pedri, que estava força sol dins de l'àrea. Tot just despres, topada entre Dembélé i Carrasco, que li ha caigut a sobre. El francès s'ha fet mal a l'espatlla esquerra i ha jugat els darrers minuts del primer temps sense poder moure aquest braç. I quan tot feia pensar que la primera part acabaria amb empat a zero, l'Atlètic ha fet el primer. Ha estat mitjançant Carrasco, que ha aprofitat una passada llarga de Correa i ha superat Ter Stegen, que ha arriscat massa en la seva sortida. Abans de xutar a porteria, Carrasco li ha fet una sotana espectacular a Ter Stegen, gens encertat en aquesta darrera acció de la primera part. L'enviament llarg de Correa, per cert, ha estat precedit d'una errada de Piqué a l'hora de controlar una pilota dividida. Amb aquest 1-0, Munuera Montero ha assenyalat el final del primer acte.

En els primers 10 minuts de la segona part, la pilota ha sigut només de l'Atlètic de Madrid i el Barça no ha trepitjat l'àrea rival fins al minut 55, quan Oblak ha aturat una rematada de cap de Clément Lenglet. Tots dos han tornat a ser protagonistes un parell de minuts després. Lenglet ha tornat a rematar una centrada de Messi i altra vegada Oblak ha evitat el gol de l'empat. Entre una acció i l'altra, Koeman havia fet el primer canvi del partit, donant entrada a Coutinho en el lloc de Pedri. En el minut 59, més problemes per al Barça, i ara en forma de lesió: Correa ha caigut a sobre del genoll dret de Gerard Piqué. El central català ha marxat coix i entre llàgrimes, caminant molt poc a poc. En el seu lloc ha entrat Dest.

El nord-americà s'ha situat al lateral dret, Sergi Roberto ha passat al mig del camp i De Jong s'ha situat de central. Simeone també ha mogut fitxa en el 73 i ha fet entrar Diego Costa en el lloc de Marcos Llorente. Tot plegat enmig d'una fase de control i domini absolut de l'Atlètic de Madrid, molt superior en aquesta segona part. El Barça, de fet, no ha tornat a crear perill fins al minut 81, quan Griezmann ha rematat de cap una centrada de Messi. Oblak, com sempre ben situat, ha desfet el perill. A dos minuts dels 90 reglamentaris, un xut de Sergi Roberto ha rebotat en un defensor rival i a punt ha estat de convertir-se en el gol de l'empat. Sergi Roberto, per cert, s'ha fet mal a la cuixa dreta en el moment de xutar i ha marxat lesionat abans d'hora. Koeman no l'ha pogut canviar perquè Koeman ja havia exhaurit les tres finestres de canvis.

El marcador però ja no s'ha mogut més. Després d'aquesta derrota i sense massa temps per a descansar, el Barça juga dimarts (21h) al camp del Dinamo de Kíev, en partit de la Lliga de Campions. Diumenge que ve, tornarà jugar partit de Lliga, a casa contra Osasuna.